گفتاردرمانی خوب در کرمان
گفتاردرمانی نوین مجهزترین کلینیک در کرمان است که در قالب تیم تخصصی به درمان اختلالات در ابعاد زیر میپردازد
گفتاردرمانی
کاردرمانی
حنجره
روانشناسی
بازی درمانی
اختلالات یادگیری
لکنت
اختلال بلع
دندان قروچه
#دندان_قروچه
عادت ساییدن دندان ها به هم، دندان قروچه (Tooth Grinding) نامیده می شود که نام علمی این بیماری، براکسیزم (Bruxism) می باشد.
✔دندان قروچه بیشتر در خواب رخ می دهد اما ساییدن یا به هم کوبیدن دندان ها در طول روز نیز در برخی افراد وجود دارد. علاوه بر بزرگ سالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می شود.
✔عوارض: دندان قروچه مداوم ممکن است باعث ساییده شدن و کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)؛ آسیب به لثه ها؛ سست شدن استخوان های نگهدارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان؛ درد ناک شدن دندان؛ کوتاه شدن ارتفاع صورت و شکل نازیبای فک ها و دندان ها؛ شکستن مینای دندان و پرکردگی ها؛ مشکلات مفاصل فک؛ حساس شدن دندان ها؛ سردرد و ... گردد.
✅علت ها: فشار های روحی (نگرانی، بی خوابی، استرس و اضطراب)، مشکلات دندانی (مشکلات اکلوژنی ناشی از چفت شدن نا صحیح فک ها و دندان ها روی هم)، عادت های نا خود آگاه، آلرژی و انگل های روده ای.
✅عوامل #تشدید_کننده : اضطراب، مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین (کولاها، شکلات و قهوه)، مصرف نوشیدنی های الکلی، ... .
روش های کاهش: خودداری از جویدن آدامس، خودداری از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی به جز غذا.
✅سعی کنید علت های ساییدن و فشردن دندان ها را در خودتان پیدا کنید. به عنوان مثال برخی وقتی می خواهند چیز سنگینی بلند کنند، ناخودآگاه دندان های شان را به هم می فشارند، برخی وقتی فکر می کنند ناخود آگاه دندانهایشان را به هم می سایند، برخی هنگام عصبانیت، استرس یا اضطراب، دندان هایشان را فشار می دهند.
✅در برخی موارد، کوتاه یا بلند بودن برخی دندان ها (به طور طبیعی یا ناشی از ترمیم نا درست)، یا نبود چند دندان بر اثر کشیدن باعث می شود که زمانی که دهان بسته است، دندان ها به طور طبیعی روی هم قرار نگیرند. و به مرور باعث ایجاد عادت لغزاندن فک ها روی هم شود یا به نوعی شخص در هنگام فکر کردن یا اضطراب نا خودآگاه با دندان هایش بازی می کند. در این موارد نسبت به رفع عیب اکلوژنی یا ترمیم دندان ها با مراجعه به دندان پزشک اقدام کنید.
📍می توانید برای مدتی نوک زبانتان را (با احتیاط) بین دندان ها قرار دهید.
✅📍#دندان_قروچه_شبانه : در این حالت دندان پزشک برای شما وسیله ئی به نام نایت گارد (Night Guard) می سازد که نوعی پروتز متحرک از جنس پلاستیک مقاوم است که با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود و می بایست شب ها در دهان قرار دهید. این وسیله باعث جلوگیری از فشارهای نا درست و مضر روی دندان ها می شود. البته در بسیاری موارد، استفاده از این وسیله، به مرور باعث کاهش و حذف عادت دندان قروچه های شبانه نیز گردیده است.
قیمت این وسیله زیاد گران نیست و استفاده از آن جهت پیشگیری از عواقب دندان قروچه ضروری است.
دندان قروچه در کودکان:
📍حدود ده درصد کودکان دندان قروچه می کنند.
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری، رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. البته در بیشتر موارد، پس از رویش کامل دندان ها (شیری یا دائمی) این عادت در کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، این عارضه در پسر بچه ها بیشتر از دختربچه ها گزارش شده است.
ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، مشکلات اضطراب و استرس کودکان، انگلهای دستگاه گوارش، آلرژی و ... از علت های این اختلال بر شمرده شده است.
' 📍دندان قروچه در کودکان، کم تر از بزرگ سالان است و به ندرت موجب بروز مشکلات و اختلالات جدی می شود. اما ضروری است در صورتی که دندان کودک به نظر ساییده یا از بین رفته می آید، یا حساس شده و درد می کند، یا کودک دچار درد فک و مفاصل فک شده است، به دندان پزشک مراجعه شود. ممکن است در نوجوانان نیاز به روکش موقت یا نایت گارد (محافظ شبانه) باشد.
📍برای جلوگیری از این عارضه، در کاهش استرس کودک به ویژه زمانی که به رختخواب می رود کوشش کنید، دقت کنید که رژیم غذایی کودک، حاوی مقدار آب کافی و فراوان باشد، و او را به ورزش های ماساژی و کششی ترغیب کنید.
# روده
#اضطراب
#فلج_مغزی
#اتیسم
#اوتیسم
#نورولوژیک
#تیک
#اختلال_تکاملی
#تاخیر_رشد
#اختلال_حسی
#اختلال_حرکتی
#نوین# واحد # روانشناسی
تلفن: 09138407112
لجبازی کودکان و راه درمان آن
📍لجبازی در کودکان یک روزه شکل نمی گیرد و لذا یک روزه هم حل نمی شود
📍لجبازی برای کودک به مرور به یک عادت و یک خصلت رفتاری و همچنین روشی برای پیش بردن کار و جلب توجه و اظهار وجود تبدیل می شود و رفع آن نیازمند زمان و توجه می باشد
⛔تنبیه بدنی ممنوع
لجبازی یک خصلت بد و پلید نیست و برای کودک هدف محسوب نمی شود، اگر فرزندتان لجبازی کرد نفس عمیق بکشید و به اتاق دیگری رفته و خود را سرگرم کاری کرده تا آرام شوید
📍 عدم توجه و نادیده گرفتن
گاهی بهتر است خیلی خونسرد و بی توجه از کنار لجبازی کودک و داد و بیدادهای کودک رد شویم به طوری که انگار برایمان مهم نیست یا ندیده ایم
⛔به کودکان لجباز و یک دنده پاداش ندهید
اگر کودک برای رسیدن به خواسته خود شروع به گریه کردن و داد کشیدن بکند و بخواهد از این راه به خواسته خود برسد ، و والدین با خریدن جایزه و پاداش او را ساکت کنند ، نه تنها کمکی نمی کنند بلکه باعث رشد و تقویت لجبازی در کودک می شوند
📍عجله و شتاب زدگی جواب نمی دهد
اگر کودک را به عجله و شتابزدگی وادار کنید باعث ایجاد لجبازی در کودک خواهید شد ، کودکان نمی توانند از نیروی تفکر و حرکت در یک زمان استفاده کنند لذا با صبر و حوصله بیشتری به کودک فرصت دهید کارش را انجام دهد
📍به کودک اجازه تصمیم گیری بدهید برای مثال دلت می خواهد کدام لباس را بپوشی ؟ به او فرصت دهید تا انتخاب کند
📍به کودک فرصت شنیده شدن بدهید
برقراری ارتباط یک مسیر دو طرفه است لذا اگر می خواهید کودک لجباز به حرفتان گوش دهد اول به حرف او گوش دهید
✅گفتاردرمانی- فرزندپرری- بازی درمانی و مشاوره می توانند به حل مشکل شما کمک کند.
تیم توانبخشی نوین کرمان
علائم بیش فعالی ، تشخیص بیش فعالی
✴ابتدا لازم است بدانیم که بیش فعالی یک نوع اختلال نورودولوپمنتال یا عصبی رشدی است و مربوط به به ریختگی عملکرد مغز است و معمولا همراه با حواس پرتی و نقص توجه است.
✔افراد بیش فعال معمولا زیاد جنب و جوش دارند و مدام در حال حرکت و حرف زدن هستند و همه از این همه حرکت و پرحرفی شاکی هستند
✔در بیان احساسات مشکل دارند مثلا یک کودک بیش فعال زمانی می خواد با یک کودک دوست شود و ارتباط برقرار کند ناخواسته هل می دهد
✔در عملکردهای اجرایی مشکل دارند و در درسها معمولا حوصله شان زود سر می رود و ساعت ها طول می کشد تا یک صفحه مشق بنویسند
✔معمولا هوش این کودکان طبیعی است و برای فریب دیگران از راهکارهای مختلف استفاده می کنند مثال کودک می خواد کارد و چاقو بردارد به مادر می گوید مامان میشه ببینم کارد میتونه میوه رو ببره در صورتی که هدف کودک کار خطرناک با چاقو است.
✔این کودکان معمولا خودخواه هستند و هنگام بازی با دوستان می خواهند همه چیز در اختیار خودشان باشد و به همین دلیل سایر کودکان کمتر با این کودکان دوست می شوند
✔
معیارهای انتخاب همسر
❇️معیارهای انتخاب همسر کدامند❓❓
👈 اولین معیار اعتقاد به خدا است.
👈 دارا بودن صفات اخلاقی مانند گذشت، صبوری، مهربانی، راستگویی و....
👈خانواده : اعتقادات و شرایطی و اصول و فرهنگی که فرد در آن پرورش یافته است.
👈سلامت جسمی و روانی: در صورتی که فرد بیماری و معلولیت های جسمی ، روانی غیرقابل درمان دارد برای ازدواج مناسب نیست.
👈زیبایی: طرفین باید برای هم جذابیت داشته باشند.
👈سن: بهتر است تفاوت سن بیش از ۴ سال نباشد.
👈جسمی: زن و شوهر باید تناسب جسمی داشته باشند تا بعد از ازدواج موجب ایجاد حساسیت نشود.
👈تناسب جنسی: اگر یکفرد سرد مزاج و دیگری سرد مزاج باشد در آینده موجب اختلاف خواهد شد.
👈تناسب تحصیلی
👈تناسب اقتصادی
◀️پیشنهاد می شود جهت بررسی دقیق معیارهای ازدواج طرفین به صورت مجزا و سپس مشترکا با روانشناس متخصص مشورت نمایند.
# کلینیک #نوین #واحد روانشناسی
تلفن نوبت دهی: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳
تلفن پاسخگویی به سوالات در واتساپ: ۰۹۱۳۸۴۰۷۱۱۲
وبسایت: www.st-kerman.ir
اینستاگرام: mkarimi.slp2019
راهکارهای رفع خجالت کودکان
💢۴ راهكار براي رفع خجالتي بودن كودك:⁉️
✅کمکش کنید احساساتش را بیان کند:
کودکان خجالتی از اینکه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرند، ترساناند. اضطراب ناشی از این موضوع سبب بروز حس حقارت در آنها میشود. لازم است به طور مرتب به حرفهای کودک و چیزهایی که از اطرافیان شنیده گوش کنید. به او اعتماد به نفس بدهید. هر چه شما بیشتر با او صحبت کنید، برقراری ارتباط با دیگران نیز برای او راحتتر خواهد شد.
✅از انگ زدن به کودک پرهیز کنید:
از گفتن جملاتی نظیر «او را ببخشید، کمی خجالتی است!» خودداری کنید. بیان چنین جملاتی سبب میشود کودک شما گمان کند دچار مرضی درمان ناپذیر است و خجالتی بودن جزو ذات اوست. بیان این جملات حتی توجیهی برای او میشود تا نخواهد تغییر کند و از هر موقعیت اجتماعی که برایش سخت است، بگریزد.
✅از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید:
کودکان خجالتی در برابر حرفهای اطرافیان بسیار حساساند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش، تنها وضعیت را وخیمتر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از قضاوتهای منفی به قضاوتهای مثبت محتاجاند.
✅او را مجبور به برقراری ارتباط نکنید :
تشویق کردن کودکان خجالتی برای پیوستن به دیگران تنها وضعیت را بدتر میکند، باعث میشود این حس به کودک منتقل شود که والدین او را نمیفهمند و او بیشتر در خود فرو میرود و منزوی میشود. کنار آمدن با خجالت باید به تدریج و به آرامی صورت پذیرد.
#فرزند_پروری
✅مهلا برسم آسیب شناس گفتار، زبان، بلع
✅کارشناس ارشد روانشناسی بالینی
تفاوت بیش فعالی با شیطنت حواس پرتی چیست ؟؟
👈 تفاوت " بیش فعالی و شیطنت "
☘ بیشفعالی، همانطور که از اسمش پیداست، یعنی فعال بودن بیش از اندازه. همه مشکل از آنجا شروع میشود که این «اندازه»، چقدر هست که بیشتر از آن، اختلال حساب میشود؟!!
وقتی شیطنت، جست و خیز، ابراز شدید و کنترلنشده هیجانات، سر و صدا راهانداختن هنگام بازی و البته بیتوجهی به تذکر و هشدار اطرافیان، بیش از حد میشود، رفتارهای کودک معمولا فقط با یک عنوان مشخص معنی میشود؛ بیشفعالی (ADHD)!
بیشفعالی (ADHD) یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی کودکان است که در پسران بیش از دختران شیوع دارد. علت بروز این اختلال پیچیده است و عوامل متعددی در بروز آن دخیل هستند، اما متخصصان و پژوهشگران بیش از هر چیز مساله ژنتیک را مطرح کردهاند.
امروزه در بیشتر منابع معتبر علمی مواردی نظیر تغذیه، عوامل روانشناختی و رفتاری را نیز به عنوان علل زمینهای در بروز بیشفعالی مطرح میکنند ولی به نظر میرسد باید عوامل فرهنگی و ارزشهای اجتماعی و حتی شرایط اقتصادی خانواده و جامعه را نیز به عنوان یک عامل زمینهای با پتانسیل قوی در نظر گرفت.
🍁 کودکان پرحرفی که آرام و قرار ندارند!
گرچه متخصصان رفتار درمانگر همواره تاکید میکنند که شیطنت همیشه و لزوما به معنای بیشفعالی نیست. تحرک زیاد و نامتناسب با محیط، پرحرفی، نداشتن صبر و تحمل برای رسیدن به خواستهها، انجام فعالیتهای تخریبی و خرابکاری، پرخاشگری، بدخوابی و… ازجمله مهمترین علائم بیشفعالی محسوب میشود. در کنار این علامتها باید به علائم هشدار دهنده دیگری هم توجه داشت.
کودکان بیشفعال معمولا خواب ناآرامی دارند و همان تحرک شدید و شیطنتهای زمان بیداری را در خواب هم تکرار میکنند. از طرفی فرستادن این کودکان به تخت خواب کار راحتی نیست چون تقریبا در هر شرایطی خستگی برایشان معنا ندارد و از خوابیدن متنفرند چرا که مانع فعالیتهای فیزیکی و مخربانه آنها میشود.
همچنین این بچهها معمولا آرام و قرار ندارند، دائم در حال حرکتند، از دیوار راست بالا میروند، دچار عدم تمرکزند، حواسپرت هستند و در بیشتر مواقع دچار افت تحصیلی میشوند (طوری که معلمان متوجه اختلال بیشفعالی در آنها میشوند)، وسط حرف دیگران میپرند، قابل کنترل نیستند و بعضا کارهای خطرناکی میکنند و به همین دلیل ممکن است به خودشان یا دیگران آسیب برسانند.
🍁 بروز نشانهها از سه سالگی به بعد
توجه داشته باشید رشد و تکامل سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) تا پایان سه سالگی ادامه مییابد و حتی در بخشهایی از مغز این رشد تا سنین بلوغ (سیزده تا پانزده سالگی) نیز ادامه مییابد. بنابراین در این سنین باید به علائم زودرس و هشداردهنده بیشفعالی (ADHD) یا هر نوع اختلال رفتاری دیگر توجه کرد ولی هیچ گاه آنها را به عنوان علائم تعیینکننده تشخیص قطعی نباید در نظر گرفت.
علائمی نظیر بیقراریهای زیاد حرکتی، تغییر مداوم اسباببازیها در کمتر از یک دقیقه، عدم توانمندی در انجام حرکات ریتمیک و هماهنگ طولانی مدت (بیش از سه تا پنج دقیقه)، از نشانههای اختصاصیتر بیشفعالی محسوب میشود.
کلینیک تخصصی نوین, واحد نوروفیدبک
دندان قروچه ، علل آن و عوامل تشدید کننده
#دندان_قروچه
✔عادت ساییدن دندان ها به هم، دندان قروچه (Tooth Grinding) نامیده می شود که نام علمی این بیماری، براکسیزم (Bruxism) می باشد.
دندان قروچه بیشتر در خواب رخ می دهد اما ساییدن یا به هم کوبیدن دندان ها در طول روز نیز در برخی افراد وجود دارد. علاوه بر بزرگ سالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می شود.
✔عوارض: دندان قروچه مداوم ممکن است باعث ساییده شدن و کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)؛ آسیب به لثه ها؛ سست شدن استخوان های نگهدارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان؛ درد ناک شدن دندان؛ کوتاه شدن ارتفاع صورت و شکل نازیبای فک ها و دندان ها؛ شکستن مینای دندان و پرکردگی ها؛ مشکلات مفاصل فک؛ حساس شدن دندان ها؛ سردرد و ... گردد.
✅علت ها: فشار های روحی (نگرانی، بی خوابی، استرس و اضطراب)، مشکلات دندانی (مشکلات اکلوژنی ناشی از چفت شدن نا صحیح فک ها و دندان ها روی هم)، عادت های نا خود آگاه، آلرژی و انگل های روده ای.
✔عوامل #تشدید_کننده : اضطراب، مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین (کولاها، شکلات و قهوه)، مصرف نوشیدنی های الکلی، ... .
روش های کاهش: خودداری از جویدن آدامس، خودداری از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی به جز غذا.
سعی کنید علت های ساییدن و فشردن دندان ها را در خودتان پیدا کنید. به عنوان مثال برخی وقتی می خواهند چیز سنگینی بلند کنند، ناخودآگاه دندان های شان را به هم می فشارند، برخی وقتی فکر می کنند ناخود آگاه دندانهایشان را به هم می سایند، برخی هنگام عصبانیت، استرس یا اضطراب، دندان هایشان را فشار می دهند.
✔در برخی موارد، کوتاه یا بلند بودن برخی دندان ها (به طور طبیعی یا ناشی از ترمیم نا درست)، یا نبود چند دندان بر اثر کشیدن باعث می شود که زمانی که دهان بسته است، دندان ها به طور طبیعی روی هم قرار نگیرند. و به مرور باعث ایجاد عادت لغزاندن فک ها روی هم شود یا به نوعی شخص در هنگام فکر کردن یا اضطراب نا خودآگاه با دندان هایش بازی می کند. در این موارد نسبت به رفع عیب اکلوژنی یا ترمیم دندان ها با مراجعه به دندان پزشک اقدام کنید.
می توانید برای مدتی نوک زبانتان را (با احتیاط) بین دندان ها قرار دهید.
#دندان_قروچه_شبانه : در این حالت دندان پزشک برای شما وسیله ئی به نام نایت گارد (Night Guard) می سازد که نوعی پروتز متحرک از جنس پلاستیک مقاوم است که با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود و می بایست شب ها در دهان قرار دهید. این وسیله باعث جلوگیری از فشارهای نا درست و مضر روی دندان ها می شود. البته در بسیاری موارد، استفاده از این وسیله، به مرور باعث کاهش و حذف عادت دندان قروچه های شبانه نیز گردیده است.
قیمت این وسیله زیاد گران نیست و استفاده از آن جهت پیشگیری از عواقب دندان قروچه ضروری است.
دندان قروچه در کودکان:
حدود ده درصد کودکان دندان قروچه می کنند.
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری، رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. البته در بیشتر موارد، پس از رویش کامل دندان ها (شیری یا دائمی) این عادت در کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، این عارضه در پسر بچه ها بیشتر از دختربچه ها گزارش شده است.
ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، مشکلات اضطراب و استرس کودکان، انگلهای دستگاه گوارش، آلرژی و ... از علت های این اختلال بر شمرده شده است.
' دندان قروچه در کودکان، کم تر از بزرگ سالان است و به ندرت موجب بروز مشکلات و اختلالات جدی می شود. اما ضروری است در صورتی که دندان کودک به نظر ساییده یا از بین رفته می آید، یا حساس شده و درد می کند، یا کودک دچار درد فک و مفاصل فک شده است، به دندان پزشک مراجعه شود. ممکن است در نوجوانان نیاز به روکش موقت یا نایت گارد (محافظ شبانه) باشد.
برای جلوگیری از این عارضه، در کاهش استرس کودک به ویژه زمانی که به رختخواب می رود کوشش کنید، دقت کنید که رژیم غذایی کودک، حاوی مقدار آب کافی و فراوان باشد، و او را به ورزش های ماساژی و کششی ترغیب کنید.
#فلج_مغزی
#اتیسم
#اوتیسم
#نورولوژیک
#تیک
#اختلال_تکاملی
#تاخیر_رشد
#اختلال_حسی
#اختلال_حرکتی
#نوین# واحد # روانشناسی
تلفن: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳و ۰۹۱۳۸۴۰۷۱۱۲
اختلالات یادگیری درمان کرمان
❇️مرکز توانبخشی نوین- گفتاردرمانی در درمان اختلالات یادگیری the lexical route: repeating real word involve "peripheralauditory processing and "speech/nonspeech discrimination" since the stimule are spoken هنگامی که یک کلمه تکرار می شود"پردازش شنیداری محیطی " و "تمایز گفتاری/غیر گفتاری را در گیر می کند.اگر کلمات بیان شده مشابه باشند phonological recognition(شناسایی واجشناختی) نیز در گیر می شود. کودک کلمه شنیده شده را با کلمات موجود در خزانه واژگانی خود بوسیله phonological representation and semantic representationمقایسه می کندو از برنامه های حرکتی از قبل موجود برای تولید گفتار استفاده می کند. رفرنس: children speech and literacy difficulties https://telegram.me/Novinststroboscopyneurofeedback تلفن: 09138407112
تاثیر تماشای فیلم های خشن و ترسناک بر سلامت ذهن چیست
✅در حالی که اخیرا هیچ پژوهشی تاثیر مثبت تماشای فیلم های پرهیجان و ترسناک بر سلامت ذهن را نشان نداده است اما شواهد فراوانی نشان می دهد که تماشای فیلم های سرگرم کننده خشن تاثیرات منفی روانشناختی زیادی مانند
👈اختلال خواب
👈اضطراب تعمیم یافته
👈افکار منفی مکرر ناخواسته
آیا تماشای فیلم ترسناک می تواند باعث اضطراب شود
✅تماشای فیلم های ترسناک می تواند منجر به ایجاد اضطراب مداوم گردد. ترس تجربه شده در هنگام تماشای فیلم های خشن می تواند اثری ماندگار داشته باشد.
✅بر طبق پژوهش های انجام شده بزرگسالان مورد مطالعه که دارای اضطراب بودند، اکثریت تماشای فیلم های ترسناک در دوران کودکی را گزارش کردند.
پیشنهادات درمانی در درمان افسردگی
درمان های افسردگی را به دسته درمان های دارویی و غیر دارویی تقسیم بندی می کنند.
✔ در زمینه پیشگیری از این بیماری پژوهش ها نشان میدهد که مصرف ماهی تازه به همراه خرما در برخی وعده های غذایی احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
✔اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی ساختار غشای مغز و میزان دوپامین و سروتونین را تغییر می دهند.
✔ویتامین و مواد معدنی موجود در ماهی اثر حفاظتی در برابر افسردگی دارند
✔در موارد شدید افسردگی دارو درمانی بهترین گزینه است.
✔روانشناس محور اصلی در درمان افسردگی است و دارو درمانی حتما باید در کنار روان درمانی باشد.
✔کاردرمانی و درمان های شناختی رفتاری در درمان افسردگی موثر هستند.
✅انجام برخی کارها برای کاهش فشار و استرس پیشنهاد می شود مانند:
👈خرد کردن کارهای بزرگ به کارهای کوچک
،👈 به همان اندازه که می توانید انجام دهید،
👈 کارهای مهمتر را در اولویت قرار دهید،
👈ورزش ملایم انجام دهید
👈در مراسمات مذهبی و اجتماعی شرکت کنید
👈صحبت و همنشینی با خانواده کمک کننده است
👈خودداری از مصرف الکل
👈خودداری از مصرف غذاهای پر چرب
👈مثبت اندیشی
👈تماشای فیلم های خنده دار
👈سفر رفتن
افسردگی چیست ؟ درمان آن چیست
افسردگی چیست؟
اختلال افسردگی عمده یا ماژور دپرشن اختلالی است که دو مشخصه اصلی آن داشتن خلق پایین و بی علاقگی نسبت به فعالیت هایی که قبلا لذت بخش بوده اند می باشد.
✔ علائم همراه با افسردگی شامل عدم اعتماد به نفس ، اختلالات خواب و اختلال خوردن ، بی حالی و احساس درد بی دلیل می باشند.
✔فرد افسرده ممکن است چیزهایی را ببینند و بشنوند که دیگران نمی بینند
✔علت اصلی افسردگی عوامل ژنتیکی محیطی و روانشناختی می باشند. (بیماری ها، شکست در زندگی ، از دست دادن عزیزان، نارضایتی از جامعه، استرس، سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی و.....)
✔برخی دارو درمانی ها و سو مصرف مواد مخدر منجر به افسردگی می شوند
✔مشاوره ، روان درمانی و دارو درمانی در ترکیب با هم منجر به موفقیت درمانی می شوند و در بسیاری از موارد دارو درمانی به تنهایی منجر به شکست در درمان می شود.
✔فلوکستین یکی از داروهایی است که برای درمان افسردگی استفاده می شود.
✔عوارض مصرف فلوکستین عبارتند از سردرد ، اضطراب ، لرزش ، رویاهای غیر معمول، خشکی دهان، افزایش زمان انزال، علائم شبیه سرماخوردگی و خواب آلودگی
🚫با توجه به احتمال تداخل دارویی و عوارض آن جهت مصرف دارو حتما با روانپزشک مشورت کنید.
مرکز اختلالات یادگیری کرمان
تخصصی ترین مرکز اختلالات یادگیری
اختلالات دیکته، خواندن، نوشتن، ریاضیات ، درک مطلب و... با حضور متخصصین اختلالات یادگیری در کلینیک نوین کرمان
روانشناسی، وسواس، درمان، کرمان ، نوین
mkarimi.@gmail.co
آسيب های وسواس
شستشوی بیش از حد، دقت بیمارگونه به مسایل ریز و چک کردن مرتب کارها اتفاقاتی است که از فرد معمولی و عادی کسی را میسازد که دچار بیماری عذابآور وسواس میباشد.
وسواس یک ایده، تصور، احساس یا حرکت مکرر و مضر است که با نوعی احساس اجبار و ناچاری ذهن و علاقه به مقاومت در برابر آن همراه است و افراد بسیار متوجه بیگانه بودن حادثه نسبت به شخصیت خود بوده و از غیر عادی بودن رفتار خودآگاهی دارند.
وسواس تعادل روانی و رفتاری را از فرد سلب کرده و او را در سازگاری با محیط دچار اشکال میسازد
در ایران ۳-۲ درصد از افراد از این اختلال رنج میبرند و شیوع آن از ۲۰ سالگی به بعد میباشد و پایهریزی آن همگام با بلوغ میباشد.
وسواس در زندگی مشترک ممکن است به صورت وسواس فکری و خیانت وجود داشته باشد و فرد مدام این احساس را داشته باشد که همسرش به او خیانت میکند و همین شکل میتواند یکی از دلایل از هم پاشیدگی کانون خانواده شود.
"واحد روانشناسی کلینیک نوین"
تلفن هماهنگی
09920653880
روانشناسی،رفتاری، تنبیه
بیش از ۲۰درصد کودکان نوپا و خردسال در سنین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی به عمد سرشان را به جایی می کوبند و پسران بیش از دختران این کار را انجام می دهند.
اگر کودک برای جلب توجه شما یا در پاسخ به شنیدن"نه" سرش را به جایی می کوبد سعی کنید بی اعتنایی کنید، کودک را بغل نکنید و او را تنبیه نکنید، او برای درک موقعیت بسیار کوچک است و رفتارهای شما باعث تقویت و تشدید آن رفتار می شود.
# کلینیک #نوین #واحد# روانشناسی # کرمان
اضطراب، مشاوره، کودک ، بزرگسال، ترس، ارتباط، کرمان ، نوین ، روانشناسی،بیقراری، خجالتی بودن، بیقرار ی، تنهایی
✳️اضطراب اجتماعی چیست؟
اضطراب (هراس) اجتماعی هم میتواند فرد را از برقراری تعاملات اجتماعی طبیعی باز دارد و در صورت قرارگرفتن در جمع، به او احساس ناخوشایند و ناراحتی بدهد.
موسسهی اضطراب اجتماعی گزارش میدهد نرخ شیوع اختلال اضطراب اجتماعی، ۱۳ تا ۱۴ درصد است. علائم اضطراب اجتماعی شامل موارد زیر میشود:
🔹. ترس از تعامل و رابطه با دیگران
🔹. ترس از مورد ارزیابی قرار گرفتن و قضاوت منفی شدن توسط دیگران
🔹. خجالتی و دستپاچه بودن
🔹. احساس حقارت و خود کوچک بینی
🔹. آشفتگی ناشی از کمرویی
🔹. افسردگی
🔹. اضطراب
🔹. عصبی و بیقرار بودن
🔹. احساس ناراحتی در موقعیتهای جمعی
🔹. تمایل به تنها بودن
🔹. اجتناب از مرکز توجه بودن یا صحبت در میان جمع
🔹. دچار نگرانی و هیجان منفی شدن در بسیاری از تعاملات اجتماعی
🔹. عدم تمایل به مورد تماشای دیگران واقع شدن
اختلال یادگیری، کرمان کلینیک نوین، اختلال خواندن، حافظه، تمرکز، بیش فعالی، یادگیری، ذن، حافظه، فعال، بی علاقگی به درس، بدخطی، حوصله نداشتن، مدرسه، دبستان، درمان،
#حافظه_فعال
حافظه فعال اصطلاحي است كه براي توانايي نگهداري و دستكاري اطلاعات براي دوره كوتاه زماني به كار ميرود.
تست هاي هوشمندانه مهارت هاي حافظه فعال را با بازخواني اعداد، حروف يا كلمات رو به جلو و عقب؛ پيروي از دستورات چندگانه، و بازخواني اطلاعات در حضور حواس پرتي ها از يادگيرنده اندازگيري ميكند.
بچه هاي با رشد طبيعي دستورات سه مرحله اي را بين سه و چهار سالگي پيروي ميكنند و به ياد مي آورند. بين ٥ و ٨ سالگي، آنها كارهايي انجام ميدهند كه شامل دو تا سه مرحله از مسير هايي است كه نياز دارند در بين اتاق هاي خانه چرخي بزنند، و به یاد داشته باشند که کارهای کاغذی را به مدرسه و از آنجا بیاورند. بين سن ٨ و ١١ ،آنها شروع به اجرای موارد پیچیده تر می کنند که به تأخیر زمانی نیاز دارند( مثل انجام بعضي چيزها بعد مدرسه) يا رفتن به مسير دور تر مثل رفتن به خانه همسايه. علاوه بر این ، آنها نه تنها كاغذها را به مدرسه و از مدرسه می آورند ، بلکه کتابها و تکالیف مناسبی را نیز می آورند.
در زیر لیستی از رفتارهای مرتبط با زبان آموزان که موارد را فراموش می کنند وجود دارد.اگر در یادگیرنده برخی از این نقص ها را مشاهده می کنید ، یادگیرنده احتمالاً از فعالیتهای با محوریت بهبود توانایی یادگیرنده در بيادآوري اطلاعات بهره مند می شود:
⁃ در انجام کارهایی که شامل دو یا چند مرحله است مشکل دارد.
⁃ وسط كار فراموش ميكند كه چه كاري داشت انجام ميداد
⁃ مشكل در تكميل كارها حتي وقتي دستورالعمل ارائه شده است
⁃ مشكل داشتن در به خاطرآوردن دستورالعمل ها
⁃ مشكل در به ياد آوري اطلاعات
جهت بهبود مهارت هاي حافظه فعال يادگيرنده، كار بر روي هركدام از مهارت هاي زير را در نظر بگيريد:
• Digit, letter, and word recall forward and backward.
• Delivering a message.
• Running errands. For example, you might ask, “Can you please go get me a pencil?”
• Memory board game
• Online memory games
• Spelling words
• Math facts
• Reading comprehension
درسهايي كه ميتوان به يادگيرنده آموزش داد تا بتواند اطلاعات را به خاطر بياورد شامل: (١) مهارت هاي مطالعه (٢) بياد آوردن انجام تكاليف (٣) پيگيري موارد شخصي( از قبيل سوئيشرت، بطري آب، جعبه غذا و گوشي ).
#Refrence: Flexible and Focused: teaching executive function skills to individuals with autism and attention disorders
Page 80-81
Adel. C. Najdowski
روانشناسی کرمان ، روانشناسی نوین ، کودک، لجبازی؛ اختلال رفتاری، گوش ندادن ، بی ادبی، تربیت، دستورپذیری
👈کلینیک نوین
واحد روانشناسی
🌷آموزش اطاعت آموزی به کودکان🌷
برای اینکه یه کودک دستور پذیری یا به عبارت صحیح تر اطاعت آموزی داشته باشد، رعایت نکات زیر راپیشنهاد میکنم.
👈 تا حد امکان امرو نهی را کم کنید.
👈برای اینکار تمام اشیاء و وسایلی که احتمال می دهید کودک به آنها دست بزند و شما مجبورید اورا نهی کنید از دسترس او دور نمایید
👈برای شروع کار سراغ دستوری بروید که ۱۰۰٪ مطمئن هستید اگر از فرزندتان بخواهید، انجام خواهد داد.
👈جمله خود را به شکل دستوری نگویید.
👈زمان مناسبی برای آموزش انتخاب کنید.
به عنوان مثال زمانیکه کودکتان عصبانی ، خسته یا گرسنه است زمان مناسبی برای آموزش نیست.
👈قبل از بیان دستور توجه اورا به خود جلب نمایید.
👈دستور در قالب جمله کوتاه بیان شود.
و از به کاربردن جملات طولانی خود داری نمایید.
👈حتما از کلمه عزیزم، پسرگلم، دخترنازم و... استفاده کنید.
* مثال : عزیزم، پسرم میشه " تلویزیون رو روشن کنی".
👈 عبارت کلیدی"....." با کمی مکث و شمرده و واضح بیان شود.
به محض اینکه کودک تلویزیون را روشن کرد اورا تشویق نمایید.
ادامه دارد......
🌴🌾🍂🌿🌴🌾🌱🍂🌿🌴🌾🌱🍂🌿
مدیران کانال: متخصصین توانبخشی
تلفن: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳و ۰۳۴۳۲۴۴۶۷۵۵
👇لطفا درگروه هاییکه عضو هستید اطلاع رسانی بفرمایید
ادرس تلگرام:
@novinststroboscopyneurofeedback
آدرس واتساپ:https://chat.whatsapp.com/D6U4ouHHKhpHIhsI3qaAdB
🌴🌾🌱🍂🌿🌴🌾🌱🍂🌿
تیک های گذرا و مزمن چطور درمان می شود؟
تیک گذرا:
این دسته از تیک ها بر حسب علت ایجادشان می توانند به صورت خود به خودی فروکش کنند یا به سمت اختلال تیک مزمن یا توره پیشرفت کنند. در خصوص درمان تیک می توان گفت در صورتی که تیک خفیف و گذرا مطرح باشد که اختلالی در عملکرد فرد ایجاد نمی کند، درمان لازم نیست. تنها به والدین و اطرافیان توصیه می شود از توجه زیاد به کودک و تیک های او، تذکر دادن مکرر به خاطر تیک، تحقیر و سرزنش کودک به خاطر آن، جدا خودداری کنند.
تیک مزمن:
در موارد تیک مزمن یا تیک گذرای شدید که باعث مشکلاتی برای فرد شده است، بررسی مغز و اعصاب کودک لازم است و بعد از رد علل مغزی، درمان روانپزشکی آن انجام می شود.
۸ مهارت گفتاری و زبانی که یک کودک ۲ ساله باید داشته باشد چیست؟
۱- اغلب از عبارات ۲ تا ۳ کلمه ای بصورت خودبخودی استفاده میکند.
۲- کلمات جدید فراوانی را هر روز یاد می گیرد.
۳- علاقمند به حرف زدن می شود.
۴- توانایی تعریف داستان با کمک را پیدا می کند.( البته تا حدی نامفهوم)
۵- شروع به استفاده از نام خودش می کند.
۶- درگفتار خود از ضمایر ملکی نظیر "مال من" استفاده می کند.
۷- ممکن است بتواند از کلمه پرسشی کجا استفاده کند مثال: ماشین بابا کجاست؟
۸- در عبارات ۲ و ۳ کلمه ای خودش برخی افعال و صفات را به کار ببرد.
تیک عصبی گذارا و مزمن چیست ؟
تیک ها بر اساس ماندگاری و زمانی که در رفتار فرد باقی می مانند نیز به دو دسته گذرا و مزمن تقسیم می شوند.
تیک های گذرا حداقل ۴ هفته دوام می آورند و این به این معنی است که تکرار رفتاری در مدت زمانی کمتر از این زمان تیک محسوب نمی شود.
تیک های مزمن بیشتر از ۱۲ ماه و به دفعات و طی روزهای سال ادامه می یابد. تیک های مزمن بیشتر بین سنین ۶ تا ۱۲ سالگی دیده می شود.

گفتاردرمانی خوب در کرمان
گفتاردرمانی نوین مجهزترین کلینیک در کرمان است که در قالب تیم تخصصی به درمان اختلالات در ابعاد زیر میپردازد
گفتاردرمانی
کاردرمانی
حنجره
روانشناسی
بازی درمانی
اختلالات یادگیری
لکنت
اختلال بلع

دندان قروچه
#دندان_قروچه
عادت ساییدن دندان ها به هم، دندان قروچه (Tooth Grinding) نامیده می شود که نام علمی این بیماری، براکسیزم (Bruxism) می باشد.
✔دندان قروچه بیشتر در خواب رخ می دهد اما ساییدن یا به هم کوبیدن دندان ها در طول روز نیز در برخی افراد وجود دارد. علاوه بر بزرگ سالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می شود.
✔عوارض: دندان قروچه مداوم ممکن است باعث ساییده شدن و کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)؛ آسیب به لثه ها؛ سست شدن استخوان های نگهدارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان؛ درد ناک شدن دندان؛ کوتاه شدن ارتفاع صورت و شکل نازیبای فک ها و دندان ها؛ شکستن مینای دندان و پرکردگی ها؛ مشکلات مفاصل فک؛ حساس شدن دندان ها؛ سردرد و ... گردد.
✅علت ها: فشار های روحی (نگرانی، بی خوابی، استرس و اضطراب)، مشکلات دندانی (مشکلات اکلوژنی ناشی از چفت شدن نا صحیح فک ها و دندان ها روی هم)، عادت های نا خود آگاه، آلرژی و انگل های روده ای.
✅عوامل #تشدید_کننده : اضطراب، مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین (کولاها، شکلات و قهوه)، مصرف نوشیدنی های الکلی، ... .
روش های کاهش: خودداری از جویدن آدامس، خودداری از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی به جز غذا.
✅سعی کنید علت های ساییدن و فشردن دندان ها را در خودتان پیدا کنید. به عنوان مثال برخی وقتی می خواهند چیز سنگینی بلند کنند، ناخودآگاه دندان های شان را به هم می فشارند، برخی وقتی فکر می کنند ناخود آگاه دندانهایشان را به هم می سایند، برخی هنگام عصبانیت، استرس یا اضطراب، دندان هایشان را فشار می دهند.
✅در برخی موارد، کوتاه یا بلند بودن برخی دندان ها (به طور طبیعی یا ناشی از ترمیم نا درست)، یا نبود چند دندان بر اثر کشیدن باعث می شود که زمانی که دهان بسته است، دندان ها به طور طبیعی روی هم قرار نگیرند. و به مرور باعث ایجاد عادت لغزاندن فک ها روی هم شود یا به نوعی شخص در هنگام فکر کردن یا اضطراب نا خودآگاه با دندان هایش بازی می کند. در این موارد نسبت به رفع عیب اکلوژنی یا ترمیم دندان ها با مراجعه به دندان پزشک اقدام کنید.
📍می توانید برای مدتی نوک زبانتان را (با احتیاط) بین دندان ها قرار دهید.
✅📍#دندان_قروچه_شبانه : در این حالت دندان پزشک برای شما وسیله ئی به نام نایت گارد (Night Guard) می سازد که نوعی پروتز متحرک از جنس پلاستیک مقاوم است که با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود و می بایست شب ها در دهان قرار دهید. این وسیله باعث جلوگیری از فشارهای نا درست و مضر روی دندان ها می شود. البته در بسیاری موارد، استفاده از این وسیله، به مرور باعث کاهش و حذف عادت دندان قروچه های شبانه نیز گردیده است.
قیمت این وسیله زیاد گران نیست و استفاده از آن جهت پیشگیری از عواقب دندان قروچه ضروری است.
دندان قروچه در کودکان:
📍حدود ده درصد کودکان دندان قروچه می کنند.
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری، رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. البته در بیشتر موارد، پس از رویش کامل دندان ها (شیری یا دائمی) این عادت در کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، این عارضه در پسر بچه ها بیشتر از دختربچه ها گزارش شده است.
ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، مشکلات اضطراب و استرس کودکان، انگلهای دستگاه گوارش، آلرژی و ... از علت های این اختلال بر شمرده شده است.
' 📍دندان قروچه در کودکان، کم تر از بزرگ سالان است و به ندرت موجب بروز مشکلات و اختلالات جدی می شود. اما ضروری است در صورتی که دندان کودک به نظر ساییده یا از بین رفته می آید، یا حساس شده و درد می کند، یا کودک دچار درد فک و مفاصل فک شده است، به دندان پزشک مراجعه شود. ممکن است در نوجوانان نیاز به روکش موقت یا نایت گارد (محافظ شبانه) باشد.
📍برای جلوگیری از این عارضه، در کاهش استرس کودک به ویژه زمانی که به رختخواب می رود کوشش کنید، دقت کنید که رژیم غذایی کودک، حاوی مقدار آب کافی و فراوان باشد، و او را به ورزش های ماساژی و کششی ترغیب کنید.
# روده
#اضطراب
#فلج_مغزی
#اتیسم
#اوتیسم
#نورولوژیک
#تیک
#اختلال_تکاملی
#تاخیر_رشد
#اختلال_حسی
#اختلال_حرکتی
#نوین# واحد # روانشناسی
تلفن: 09138407112

لجبازی کودکان و راه درمان آن
📍لجبازی در کودکان یک روزه شکل نمی گیرد و لذا یک روزه هم حل نمی شود
📍لجبازی برای کودک به مرور به یک عادت و یک خصلت رفتاری و همچنین روشی برای پیش بردن کار و جلب توجه و اظهار وجود تبدیل می شود و رفع آن نیازمند زمان و توجه می باشد
⛔تنبیه بدنی ممنوع
لجبازی یک خصلت بد و پلید نیست و برای کودک هدف محسوب نمی شود، اگر فرزندتان لجبازی کرد نفس عمیق بکشید و به اتاق دیگری رفته و خود را سرگرم کاری کرده تا آرام شوید
📍 عدم توجه و نادیده گرفتن
گاهی بهتر است خیلی خونسرد و بی توجه از کنار لجبازی کودک و داد و بیدادهای کودک رد شویم به طوری که انگار برایمان مهم نیست یا ندیده ایم
⛔به کودکان لجباز و یک دنده پاداش ندهید
اگر کودک برای رسیدن به خواسته خود شروع به گریه کردن و داد کشیدن بکند و بخواهد از این راه به خواسته خود برسد ، و والدین با خریدن جایزه و پاداش او را ساکت کنند ، نه تنها کمکی نمی کنند بلکه باعث رشد و تقویت لجبازی در کودک می شوند
📍عجله و شتاب زدگی جواب نمی دهد
اگر کودک را به عجله و شتابزدگی وادار کنید باعث ایجاد لجبازی در کودک خواهید شد ، کودکان نمی توانند از نیروی تفکر و حرکت در یک زمان استفاده کنند لذا با صبر و حوصله بیشتری به کودک فرصت دهید کارش را انجام دهد
📍به کودک اجازه تصمیم گیری بدهید برای مثال دلت می خواهد کدام لباس را بپوشی ؟ به او فرصت دهید تا انتخاب کند
📍به کودک فرصت شنیده شدن بدهید
برقراری ارتباط یک مسیر دو طرفه است لذا اگر می خواهید کودک لجباز به حرفتان گوش دهد اول به حرف او گوش دهید
✅گفتاردرمانی- فرزندپرری- بازی درمانی و مشاوره می توانند به حل مشکل شما کمک کند.
تیم توانبخشی نوین کرمان

علائم بیش فعالی ، تشخیص بیش فعالی
✴ابتدا لازم است بدانیم که بیش فعالی یک نوع اختلال نورودولوپمنتال یا عصبی رشدی است و مربوط به به ریختگی عملکرد مغز است و معمولا همراه با حواس پرتی و نقص توجه است.
✔افراد بیش فعال معمولا زیاد جنب و جوش دارند و مدام در حال حرکت و حرف زدن هستند و همه از این همه حرکت و پرحرفی شاکی هستند
✔در بیان احساسات مشکل دارند مثلا یک کودک بیش فعال زمانی می خواد با یک کودک دوست شود و ارتباط برقرار کند ناخواسته هل می دهد
✔در عملکردهای اجرایی مشکل دارند و در درسها معمولا حوصله شان زود سر می رود و ساعت ها طول می کشد تا یک صفحه مشق بنویسند
✔معمولا هوش این کودکان طبیعی است و برای فریب دیگران از راهکارهای مختلف استفاده می کنند مثال کودک می خواد کارد و چاقو بردارد به مادر می گوید مامان میشه ببینم کارد میتونه میوه رو ببره در صورتی که هدف کودک کار خطرناک با چاقو است.
✔این کودکان معمولا خودخواه هستند و هنگام بازی با دوستان می خواهند همه چیز در اختیار خودشان باشد و به همین دلیل سایر کودکان کمتر با این کودکان دوست می شوند
✔

معیارهای انتخاب همسر
❇️معیارهای انتخاب همسر کدامند❓❓
👈 اولین معیار اعتقاد به خدا است.
👈 دارا بودن صفات اخلاقی مانند گذشت، صبوری، مهربانی، راستگویی و....
👈خانواده : اعتقادات و شرایطی و اصول و فرهنگی که فرد در آن پرورش یافته است.
👈سلامت جسمی و روانی: در صورتی که فرد بیماری و معلولیت های جسمی ، روانی غیرقابل درمان دارد برای ازدواج مناسب نیست.
👈زیبایی: طرفین باید برای هم جذابیت داشته باشند.
👈سن: بهتر است تفاوت سن بیش از ۴ سال نباشد.
👈جسمی: زن و شوهر باید تناسب جسمی داشته باشند تا بعد از ازدواج موجب ایجاد حساسیت نشود.
👈تناسب جنسی: اگر یکفرد سرد مزاج و دیگری سرد مزاج باشد در آینده موجب اختلاف خواهد شد.
👈تناسب تحصیلی
👈تناسب اقتصادی
◀️پیشنهاد می شود جهت بررسی دقیق معیارهای ازدواج طرفین به صورت مجزا و سپس مشترکا با روانشناس متخصص مشورت نمایند.
# کلینیک #نوین #واحد روانشناسی
تلفن نوبت دهی: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳
تلفن پاسخگویی به سوالات در واتساپ: ۰۹۱۳۸۴۰۷۱۱۲
وبسایت: www.st-kerman.ir
اینستاگرام: mkarimi.slp2019

راهکارهای رفع خجالت کودکان
💢۴ راهكار براي رفع خجالتي بودن كودك:⁉️
✅کمکش کنید احساساتش را بیان کند:
کودکان خجالتی از اینکه مورد قضاوت دیگران قرار بگیرند، ترساناند. اضطراب ناشی از این موضوع سبب بروز حس حقارت در آنها میشود. لازم است به طور مرتب به حرفهای کودک و چیزهایی که از اطرافیان شنیده گوش کنید. به او اعتماد به نفس بدهید. هر چه شما بیشتر با او صحبت کنید، برقراری ارتباط با دیگران نیز برای او راحتتر خواهد شد.
✅از انگ زدن به کودک پرهیز کنید:
از گفتن جملاتی نظیر «او را ببخشید، کمی خجالتی است!» خودداری کنید. بیان چنین جملاتی سبب میشود کودک شما گمان کند دچار مرضی درمان ناپذیر است و خجالتی بودن جزو ذات اوست. بیان این جملات حتی توجیهی برای او میشود تا نخواهد تغییر کند و از هر موقعیت اجتماعی که برایش سخت است، بگریزد.
✅از خجالتی بودن او در جمع حرفی به میان نیاورید:
کودکان خجالتی در برابر حرفهای اطرافیان بسیار حساساند. حرف زدن در مقابل او با مادر دوستش، تنها وضعیت را وخیمتر خواهد کرد. کودکان خجالتی بیش از قضاوتهای منفی به قضاوتهای مثبت محتاجاند.
✅او را مجبور به برقراری ارتباط نکنید :
تشویق کردن کودکان خجالتی برای پیوستن به دیگران تنها وضعیت را بدتر میکند، باعث میشود این حس به کودک منتقل شود که والدین او را نمیفهمند و او بیشتر در خود فرو میرود و منزوی میشود. کنار آمدن با خجالت باید به تدریج و به آرامی صورت پذیرد.
#فرزند_پروری
✅مهلا برسم آسیب شناس گفتار، زبان، بلع
✅کارشناس ارشد روانشناسی بالینی

تفاوت بیش فعالی با شیطنت حواس پرتی چیست ؟؟
👈 تفاوت " بیش فعالی و شیطنت "
☘ بیشفعالی، همانطور که از اسمش پیداست، یعنی فعال بودن بیش از اندازه. همه مشکل از آنجا شروع میشود که این «اندازه»، چقدر هست که بیشتر از آن، اختلال حساب میشود؟!!
وقتی شیطنت، جست و خیز، ابراز شدید و کنترلنشده هیجانات، سر و صدا راهانداختن هنگام بازی و البته بیتوجهی به تذکر و هشدار اطرافیان، بیش از حد میشود، رفتارهای کودک معمولا فقط با یک عنوان مشخص معنی میشود؛ بیشفعالی (ADHD)!
بیشفعالی (ADHD) یکی از شایعترین اختلالات روانپزشکی کودکان است که در پسران بیش از دختران شیوع دارد. علت بروز این اختلال پیچیده است و عوامل متعددی در بروز آن دخیل هستند، اما متخصصان و پژوهشگران بیش از هر چیز مساله ژنتیک را مطرح کردهاند.
امروزه در بیشتر منابع معتبر علمی مواردی نظیر تغذیه، عوامل روانشناختی و رفتاری را نیز به عنوان علل زمینهای در بروز بیشفعالی مطرح میکنند ولی به نظر میرسد باید عوامل فرهنگی و ارزشهای اجتماعی و حتی شرایط اقتصادی خانواده و جامعه را نیز به عنوان یک عامل زمینهای با پتانسیل قوی در نظر گرفت.
🍁 کودکان پرحرفی که آرام و قرار ندارند!
گرچه متخصصان رفتار درمانگر همواره تاکید میکنند که شیطنت همیشه و لزوما به معنای بیشفعالی نیست. تحرک زیاد و نامتناسب با محیط، پرحرفی، نداشتن صبر و تحمل برای رسیدن به خواستهها، انجام فعالیتهای تخریبی و خرابکاری، پرخاشگری، بدخوابی و… ازجمله مهمترین علائم بیشفعالی محسوب میشود. در کنار این علامتها باید به علائم هشدار دهنده دیگری هم توجه داشت.
کودکان بیشفعال معمولا خواب ناآرامی دارند و همان تحرک شدید و شیطنتهای زمان بیداری را در خواب هم تکرار میکنند. از طرفی فرستادن این کودکان به تخت خواب کار راحتی نیست چون تقریبا در هر شرایطی خستگی برایشان معنا ندارد و از خوابیدن متنفرند چرا که مانع فعالیتهای فیزیکی و مخربانه آنها میشود.
همچنین این بچهها معمولا آرام و قرار ندارند، دائم در حال حرکتند، از دیوار راست بالا میروند، دچار عدم تمرکزند، حواسپرت هستند و در بیشتر مواقع دچار افت تحصیلی میشوند (طوری که معلمان متوجه اختلال بیشفعالی در آنها میشوند)، وسط حرف دیگران میپرند، قابل کنترل نیستند و بعضا کارهای خطرناکی میکنند و به همین دلیل ممکن است به خودشان یا دیگران آسیب برسانند.
🍁 بروز نشانهها از سه سالگی به بعد
توجه داشته باشید رشد و تکامل سیستم عصبی مرکزی (مغز و نخاع) تا پایان سه سالگی ادامه مییابد و حتی در بخشهایی از مغز این رشد تا سنین بلوغ (سیزده تا پانزده سالگی) نیز ادامه مییابد. بنابراین در این سنین باید به علائم زودرس و هشداردهنده بیشفعالی (ADHD) یا هر نوع اختلال رفتاری دیگر توجه کرد ولی هیچ گاه آنها را به عنوان علائم تعیینکننده تشخیص قطعی نباید در نظر گرفت.
علائمی نظیر بیقراریهای زیاد حرکتی، تغییر مداوم اسباببازیها در کمتر از یک دقیقه، عدم توانمندی در انجام حرکات ریتمیک و هماهنگ طولانی مدت (بیش از سه تا پنج دقیقه)، از نشانههای اختصاصیتر بیشفعالی محسوب میشود.
کلینیک تخصصی نوین, واحد نوروفیدبک

دندان قروچه ، علل آن و عوامل تشدید کننده
#دندان_قروچه
✔عادت ساییدن دندان ها به هم، دندان قروچه (Tooth Grinding) نامیده می شود که نام علمی این بیماری، براکسیزم (Bruxism) می باشد.
دندان قروچه بیشتر در خواب رخ می دهد اما ساییدن یا به هم کوبیدن دندان ها در طول روز نیز در برخی افراد وجود دارد. علاوه بر بزرگ سالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می شود.
✔عوارض: دندان قروچه مداوم ممکن است باعث ساییده شدن و کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)؛ آسیب به لثه ها؛ سست شدن استخوان های نگهدارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان؛ درد ناک شدن دندان؛ کوتاه شدن ارتفاع صورت و شکل نازیبای فک ها و دندان ها؛ شکستن مینای دندان و پرکردگی ها؛ مشکلات مفاصل فک؛ حساس شدن دندان ها؛ سردرد و ... گردد.
✅علت ها: فشار های روحی (نگرانی، بی خوابی، استرس و اضطراب)، مشکلات دندانی (مشکلات اکلوژنی ناشی از چفت شدن نا صحیح فک ها و دندان ها روی هم)، عادت های نا خود آگاه، آلرژی و انگل های روده ای.
✔عوامل #تشدید_کننده : اضطراب، مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین (کولاها، شکلات و قهوه)، مصرف نوشیدنی های الکلی، ... .
روش های کاهش: خودداری از جویدن آدامس، خودداری از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی به جز غذا.
سعی کنید علت های ساییدن و فشردن دندان ها را در خودتان پیدا کنید. به عنوان مثال برخی وقتی می خواهند چیز سنگینی بلند کنند، ناخودآگاه دندان های شان را به هم می فشارند، برخی وقتی فکر می کنند ناخود آگاه دندانهایشان را به هم می سایند، برخی هنگام عصبانیت، استرس یا اضطراب، دندان هایشان را فشار می دهند.
✔در برخی موارد، کوتاه یا بلند بودن برخی دندان ها (به طور طبیعی یا ناشی از ترمیم نا درست)، یا نبود چند دندان بر اثر کشیدن باعث می شود که زمانی که دهان بسته است، دندان ها به طور طبیعی روی هم قرار نگیرند. و به مرور باعث ایجاد عادت لغزاندن فک ها روی هم شود یا به نوعی شخص در هنگام فکر کردن یا اضطراب نا خودآگاه با دندان هایش بازی می کند. در این موارد نسبت به رفع عیب اکلوژنی یا ترمیم دندان ها با مراجعه به دندان پزشک اقدام کنید.
می توانید برای مدتی نوک زبانتان را (با احتیاط) بین دندان ها قرار دهید.
#دندان_قروچه_شبانه : در این حالت دندان پزشک برای شما وسیله ئی به نام نایت گارد (Night Guard) می سازد که نوعی پروتز متحرک از جنس پلاستیک مقاوم است که با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود و می بایست شب ها در دهان قرار دهید. این وسیله باعث جلوگیری از فشارهای نا درست و مضر روی دندان ها می شود. البته در بسیاری موارد، استفاده از این وسیله، به مرور باعث کاهش و حذف عادت دندان قروچه های شبانه نیز گردیده است.
قیمت این وسیله زیاد گران نیست و استفاده از آن جهت پیشگیری از عواقب دندان قروچه ضروری است.
دندان قروچه در کودکان:
حدود ده درصد کودکان دندان قروچه می کنند.
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری، رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. البته در بیشتر موارد، پس از رویش کامل دندان ها (شیری یا دائمی) این عادت در کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، این عارضه در پسر بچه ها بیشتر از دختربچه ها گزارش شده است.
ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، مشکلات اضطراب و استرس کودکان، انگلهای دستگاه گوارش، آلرژی و ... از علت های این اختلال بر شمرده شده است.
' دندان قروچه در کودکان، کم تر از بزرگ سالان است و به ندرت موجب بروز مشکلات و اختلالات جدی می شود. اما ضروری است در صورتی که دندان کودک به نظر ساییده یا از بین رفته می آید، یا حساس شده و درد می کند، یا کودک دچار درد فک و مفاصل فک شده است، به دندان پزشک مراجعه شود. ممکن است در نوجوانان نیاز به روکش موقت یا نایت گارد (محافظ شبانه) باشد.
برای جلوگیری از این عارضه، در کاهش استرس کودک به ویژه زمانی که به رختخواب می رود کوشش کنید، دقت کنید که رژیم غذایی کودک، حاوی مقدار آب کافی و فراوان باشد، و او را به ورزش های ماساژی و کششی ترغیب کنید.
#فلج_مغزی
#اتیسم
#اوتیسم
#نورولوژیک
#تیک
#اختلال_تکاملی
#تاخیر_رشد
#اختلال_حسی
#اختلال_حرکتی
#نوین# واحد # روانشناسی
تلفن: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳و ۰۹۱۳۸۴۰۷۱۱۲

اختلالات یادگیری درمان کرمان
❇️مرکز توانبخشی نوین- گفتاردرمانی در درمان اختلالات یادگیری the lexical route: repeating real word involve "peripheralauditory processing and "speech/nonspeech discrimination" since the stimule are spoken هنگامی که یک کلمه تکرار می شود"پردازش شنیداری محیطی " و "تمایز گفتاری/غیر گفتاری را در گیر می کند.اگر کلمات بیان شده مشابه باشند phonological recognition(شناسایی واجشناختی) نیز در گیر می شود. کودک کلمه شنیده شده را با کلمات موجود در خزانه واژگانی خود بوسیله phonological representation and semantic representationمقایسه می کندو از برنامه های حرکتی از قبل موجود برای تولید گفتار استفاده می کند. رفرنس: children speech and literacy difficulties https://telegram.me/Novinststroboscopyneurofeedback تلفن: 09138407112

تاثیر تماشای فیلم های خشن و ترسناک بر سلامت ذهن چیست
✅در حالی که اخیرا هیچ پژوهشی تاثیر مثبت تماشای فیلم های پرهیجان و ترسناک بر سلامت ذهن را نشان نداده است اما شواهد فراوانی نشان می دهد که تماشای فیلم های سرگرم کننده خشن تاثیرات منفی روانشناختی زیادی مانند
👈اختلال خواب
👈اضطراب تعمیم یافته
👈افکار منفی مکرر ناخواسته

آیا تماشای فیلم ترسناک می تواند باعث اضطراب شود
✅تماشای فیلم های ترسناک می تواند منجر به ایجاد اضطراب مداوم گردد. ترس تجربه شده در هنگام تماشای فیلم های خشن می تواند اثری ماندگار داشته باشد.
✅بر طبق پژوهش های انجام شده بزرگسالان مورد مطالعه که دارای اضطراب بودند، اکثریت تماشای فیلم های ترسناک در دوران کودکی را گزارش کردند.

پیشنهادات درمانی در درمان افسردگی
درمان های افسردگی را به دسته درمان های دارویی و غیر دارویی تقسیم بندی می کنند.
✔ در زمینه پیشگیری از این بیماری پژوهش ها نشان میدهد که مصرف ماهی تازه به همراه خرما در برخی وعده های غذایی احتمال ابتلا به افسردگی را کاهش می دهد.
✔اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در ماهی ساختار غشای مغز و میزان دوپامین و سروتونین را تغییر می دهند.
✔ویتامین و مواد معدنی موجود در ماهی اثر حفاظتی در برابر افسردگی دارند
✔در موارد شدید افسردگی دارو درمانی بهترین گزینه است.
✔روانشناس محور اصلی در درمان افسردگی است و دارو درمانی حتما باید در کنار روان درمانی باشد.
✔کاردرمانی و درمان های شناختی رفتاری در درمان افسردگی موثر هستند.
✅انجام برخی کارها برای کاهش فشار و استرس پیشنهاد می شود مانند:
👈خرد کردن کارهای بزرگ به کارهای کوچک
،👈 به همان اندازه که می توانید انجام دهید،
👈 کارهای مهمتر را در اولویت قرار دهید،
👈ورزش ملایم انجام دهید
👈در مراسمات مذهبی و اجتماعی شرکت کنید
👈صحبت و همنشینی با خانواده کمک کننده است
👈خودداری از مصرف الکل
👈خودداری از مصرف غذاهای پر چرب
👈مثبت اندیشی
👈تماشای فیلم های خنده دار
👈سفر رفتن

افسردگی چیست ؟ درمان آن چیست
افسردگی چیست؟
اختلال افسردگی عمده یا ماژور دپرشن اختلالی است که دو مشخصه اصلی آن داشتن خلق پایین و بی علاقگی نسبت به فعالیت هایی که قبلا لذت بخش بوده اند می باشد.
✔ علائم همراه با افسردگی شامل عدم اعتماد به نفس ، اختلالات خواب و اختلال خوردن ، بی حالی و احساس درد بی دلیل می باشند.
✔فرد افسرده ممکن است چیزهایی را ببینند و بشنوند که دیگران نمی بینند
✔علت اصلی افسردگی عوامل ژنتیکی محیطی و روانشناختی می باشند. (بیماری ها، شکست در زندگی ، از دست دادن عزیزان، نارضایتی از جامعه، استرس، سکته مغزی، بیماری های قلبی عروقی و.....)
✔برخی دارو درمانی ها و سو مصرف مواد مخدر منجر به افسردگی می شوند
✔مشاوره ، روان درمانی و دارو درمانی در ترکیب با هم منجر به موفقیت درمانی می شوند و در بسیاری از موارد دارو درمانی به تنهایی منجر به شکست در درمان می شود.
✔فلوکستین یکی از داروهایی است که برای درمان افسردگی استفاده می شود.
✔عوارض مصرف فلوکستین عبارتند از سردرد ، اضطراب ، لرزش ، رویاهای غیر معمول، خشکی دهان، افزایش زمان انزال، علائم شبیه سرماخوردگی و خواب آلودگی
🚫با توجه به احتمال تداخل دارویی و عوارض آن جهت مصرف دارو حتما با روانپزشک مشورت کنید.

مرکز اختلالات یادگیری کرمان
تخصصی ترین مرکز اختلالات یادگیری
اختلالات دیکته، خواندن، نوشتن، ریاضیات ، درک مطلب و... با حضور متخصصین اختلالات یادگیری در کلینیک نوین کرمان

روانشناسی، وسواس، درمان، کرمان ، نوین
mkarimi.@gmail.co
آسيب های وسواس
شستشوی بیش از حد، دقت بیمارگونه به مسایل ریز و چک کردن مرتب کارها اتفاقاتی است که از فرد معمولی و عادی کسی را میسازد که دچار بیماری عذابآور وسواس میباشد.
وسواس یک ایده، تصور، احساس یا حرکت مکرر و مضر است که با نوعی احساس اجبار و ناچاری ذهن و علاقه به مقاومت در برابر آن همراه است و افراد بسیار متوجه بیگانه بودن حادثه نسبت به شخصیت خود بوده و از غیر عادی بودن رفتار خودآگاهی دارند.
وسواس تعادل روانی و رفتاری را از فرد سلب کرده و او را در سازگاری با محیط دچار اشکال میسازد
در ایران ۳-۲ درصد از افراد از این اختلال رنج میبرند و شیوع آن از ۲۰ سالگی به بعد میباشد و پایهریزی آن همگام با بلوغ میباشد.
وسواس در زندگی مشترک ممکن است به صورت وسواس فکری و خیانت وجود داشته باشد و فرد مدام این احساس را داشته باشد که همسرش به او خیانت میکند و همین شکل میتواند یکی از دلایل از هم پاشیدگی کانون خانواده شود.
"واحد روانشناسی کلینیک نوین"
تلفن هماهنگی
09920653880

روانشناسی،رفتاری، تنبیه
بیش از ۲۰درصد کودکان نوپا و خردسال در سنین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی به عمد سرشان را به جایی می کوبند و پسران بیش از دختران این کار را انجام می دهند.
اگر کودک برای جلب توجه شما یا در پاسخ به شنیدن"نه" سرش را به جایی می کوبد سعی کنید بی اعتنایی کنید، کودک را بغل نکنید و او را تنبیه نکنید، او برای درک موقعیت بسیار کوچک است و رفتارهای شما باعث تقویت و تشدید آن رفتار می شود.
# کلینیک #نوین #واحد# روانشناسی # کرمان

اضطراب، مشاوره، کودک ، بزرگسال، ترس، ارتباط، کرمان ، نوین ، روانشناسی،بیقراری، خجالتی بودن، بیقرار ی، تنهایی
✳️اضطراب اجتماعی چیست؟
اضطراب (هراس) اجتماعی هم میتواند فرد را از برقراری تعاملات اجتماعی طبیعی باز دارد و در صورت قرارگرفتن در جمع، به او احساس ناخوشایند و ناراحتی بدهد.
موسسهی اضطراب اجتماعی گزارش میدهد نرخ شیوع اختلال اضطراب اجتماعی، ۱۳ تا ۱۴ درصد است. علائم اضطراب اجتماعی شامل موارد زیر میشود:
🔹. ترس از تعامل و رابطه با دیگران
🔹. ترس از مورد ارزیابی قرار گرفتن و قضاوت منفی شدن توسط دیگران
🔹. خجالتی و دستپاچه بودن
🔹. احساس حقارت و خود کوچک بینی
🔹. آشفتگی ناشی از کمرویی
🔹. افسردگی
🔹. اضطراب
🔹. عصبی و بیقرار بودن
🔹. احساس ناراحتی در موقعیتهای جمعی
🔹. تمایل به تنها بودن
🔹. اجتناب از مرکز توجه بودن یا صحبت در میان جمع
🔹. دچار نگرانی و هیجان منفی شدن در بسیاری از تعاملات اجتماعی
🔹. عدم تمایل به مورد تماشای دیگران واقع شدن

اختلال یادگیری، کرمان کلینیک نوین، اختلال خواندن، حافظه، تمرکز، بیش فعالی، یادگیری، ذن، حافظه، فعال، بی علاقگی به درس، بدخطی، حوصله نداشتن، مدرسه، دبستان، درمان،
#حافظه_فعال
حافظه فعال اصطلاحي است كه براي توانايي نگهداري و دستكاري اطلاعات براي دوره كوتاه زماني به كار ميرود.
تست هاي هوشمندانه مهارت هاي حافظه فعال را با بازخواني اعداد، حروف يا كلمات رو به جلو و عقب؛ پيروي از دستورات چندگانه، و بازخواني اطلاعات در حضور حواس پرتي ها از يادگيرنده اندازگيري ميكند.
بچه هاي با رشد طبيعي دستورات سه مرحله اي را بين سه و چهار سالگي پيروي ميكنند و به ياد مي آورند. بين ٥ و ٨ سالگي، آنها كارهايي انجام ميدهند كه شامل دو تا سه مرحله از مسير هايي است كه نياز دارند در بين اتاق هاي خانه چرخي بزنند، و به یاد داشته باشند که کارهای کاغذی را به مدرسه و از آنجا بیاورند. بين سن ٨ و ١١ ،آنها شروع به اجرای موارد پیچیده تر می کنند که به تأخیر زمانی نیاز دارند( مثل انجام بعضي چيزها بعد مدرسه) يا رفتن به مسير دور تر مثل رفتن به خانه همسايه. علاوه بر این ، آنها نه تنها كاغذها را به مدرسه و از مدرسه می آورند ، بلکه کتابها و تکالیف مناسبی را نیز می آورند.
در زیر لیستی از رفتارهای مرتبط با زبان آموزان که موارد را فراموش می کنند وجود دارد.اگر در یادگیرنده برخی از این نقص ها را مشاهده می کنید ، یادگیرنده احتمالاً از فعالیتهای با محوریت بهبود توانایی یادگیرنده در بيادآوري اطلاعات بهره مند می شود:
⁃ در انجام کارهایی که شامل دو یا چند مرحله است مشکل دارد.
⁃ وسط كار فراموش ميكند كه چه كاري داشت انجام ميداد
⁃ مشكل در تكميل كارها حتي وقتي دستورالعمل ارائه شده است
⁃ مشكل داشتن در به خاطرآوردن دستورالعمل ها
⁃ مشكل در به ياد آوري اطلاعات
جهت بهبود مهارت هاي حافظه فعال يادگيرنده، كار بر روي هركدام از مهارت هاي زير را در نظر بگيريد:
• Digit, letter, and word recall forward and backward.
• Delivering a message.
• Running errands. For example, you might ask, “Can you please go get me a pencil?”
• Memory board game
• Online memory games
• Spelling words
• Math facts
• Reading comprehension
درسهايي كه ميتوان به يادگيرنده آموزش داد تا بتواند اطلاعات را به خاطر بياورد شامل: (١) مهارت هاي مطالعه (٢) بياد آوردن انجام تكاليف (٣) پيگيري موارد شخصي( از قبيل سوئيشرت، بطري آب، جعبه غذا و گوشي ).
#Refrence: Flexible and Focused: teaching executive function skills to individuals with autism and attention disorders
Page 80-81
Adel. C. Najdowski

روانشناسی کرمان ، روانشناسی نوین ، کودک، لجبازی؛ اختلال رفتاری، گوش ندادن ، بی ادبی، تربیت، دستورپذیری
👈کلینیک نوین
واحد روانشناسی
🌷آموزش اطاعت آموزی به کودکان🌷
برای اینکه یه کودک دستور پذیری یا به عبارت صحیح تر اطاعت آموزی داشته باشد، رعایت نکات زیر راپیشنهاد میکنم.
👈 تا حد امکان امرو نهی را کم کنید.
👈برای اینکار تمام اشیاء و وسایلی که احتمال می دهید کودک به آنها دست بزند و شما مجبورید اورا نهی کنید از دسترس او دور نمایید
👈برای شروع کار سراغ دستوری بروید که ۱۰۰٪ مطمئن هستید اگر از فرزندتان بخواهید، انجام خواهد داد.
👈جمله خود را به شکل دستوری نگویید.
👈زمان مناسبی برای آموزش انتخاب کنید.
به عنوان مثال زمانیکه کودکتان عصبانی ، خسته یا گرسنه است زمان مناسبی برای آموزش نیست.
👈قبل از بیان دستور توجه اورا به خود جلب نمایید.
👈دستور در قالب جمله کوتاه بیان شود.
و از به کاربردن جملات طولانی خود داری نمایید.
👈حتما از کلمه عزیزم، پسرگلم، دخترنازم و... استفاده کنید.
* مثال : عزیزم، پسرم میشه " تلویزیون رو روشن کنی".
👈 عبارت کلیدی"....." با کمی مکث و شمرده و واضح بیان شود.
به محض اینکه کودک تلویزیون را روشن کرد اورا تشویق نمایید.
ادامه دارد......
🌴🌾🍂🌿🌴🌾🌱🍂🌿🌴🌾🌱🍂🌿
مدیران کانال: متخصصین توانبخشی
تلفن: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳و ۰۳۴۳۲۴۴۶۷۵۵
👇لطفا درگروه هاییکه عضو هستید اطلاع رسانی بفرمایید
ادرس تلگرام:
@novinststroboscopyneurofeedback
آدرس واتساپ:https://chat.whatsapp.com/D6U4ouHHKhpHIhsI3qaAdB
🌴🌾🌱🍂🌿🌴🌾🌱🍂🌿

تیک های گذرا و مزمن چطور درمان می شود؟
تیک گذرا:
این دسته از تیک ها بر حسب علت ایجادشان می توانند به صورت خود به خودی فروکش کنند یا به سمت اختلال تیک مزمن یا توره پیشرفت کنند. در خصوص درمان تیک می توان گفت در صورتی که تیک خفیف و گذرا مطرح باشد که اختلالی در عملکرد فرد ایجاد نمی کند، درمان لازم نیست. تنها به والدین و اطرافیان توصیه می شود از توجه زیاد به کودک و تیک های او، تذکر دادن مکرر به خاطر تیک، تحقیر و سرزنش کودک به خاطر آن، جدا خودداری کنند.
تیک مزمن:
در موارد تیک مزمن یا تیک گذرای شدید که باعث مشکلاتی برای فرد شده است، بررسی مغز و اعصاب کودک لازم است و بعد از رد علل مغزی، درمان روانپزشکی آن انجام می شود.

۸ مهارت گفتاری و زبانی که یک کودک ۲ ساله باید داشته باشد چیست؟
۱- اغلب از عبارات ۲ تا ۳ کلمه ای بصورت خودبخودی استفاده میکند.
۲- کلمات جدید فراوانی را هر روز یاد می گیرد.
۳- علاقمند به حرف زدن می شود.
۴- توانایی تعریف داستان با کمک را پیدا می کند.( البته تا حدی نامفهوم)
۵- شروع به استفاده از نام خودش می کند.
۶- درگفتار خود از ضمایر ملکی نظیر "مال من" استفاده می کند.
۷- ممکن است بتواند از کلمه پرسشی کجا استفاده کند مثال: ماشین بابا کجاست؟
۸- در عبارات ۲ و ۳ کلمه ای خودش برخی افعال و صفات را به کار ببرد.

تیک عصبی گذارا و مزمن چیست ؟
تیک ها بر اساس ماندگاری و زمانی که در رفتار فرد باقی می مانند نیز به دو دسته گذرا و مزمن تقسیم می شوند.
تیک های گذرا حداقل ۴ هفته دوام می آورند و این به این معنی است که تکرار رفتاری در مدت زمانی کمتر از این زمان تیک محسوب نمی شود.
تیک های مزمن بیشتر از ۱۲ ماه و به دفعات و طی روزهای سال ادامه می یابد. تیک های مزمن بیشتر بین سنین ۶ تا ۱۲ سالگی دیده می شود.

آیا لکنت با خوردن خوراکی خاصی درمان میشود
در درمان لکنت درمان دارویی و تغذیه خاص موثر نیست...تنها راه درمان لکنت مراجعه به موقع به گفتاردرمانگر( آسیب شناس گفتار ، زبان، بلع ) است
در ایام کرونا لکنت بچه م شدیدتر شده چرا
با سلام چرا لکنت بچه من شدید میشود بچه من چهار سال داره و دکتر گفته ناروانی طبیعیه؟
با سلام در اختلال ناروانی طبیعی معمولا دوره های سینوسی یعنی کم و زیاد شدن شدت اختلال اتفاق می افتد اما پس از یک دوره کامل درمانی و پس از تثبیت این رفت و برگشت های مشاهده نخواهد شد درمان فرزند خود را تا زمان تثبیت ادامه دهید و طول درمان را کامل کنید..سعی کنید محیط آرام و بدور از چالش و اضطراب باشد

کودک دو ساله لکنت گرفته صبر کنم خوب شود یا درمان را شروع کنم
✴توجه داشته باشیم که هیچ کودکی مادر زادی لکنت ندارد و لکنت معمولا در بازه سنی دو تا شش سال شروع می شود.
✔لکنت می تواند منشا ژنتیکی داشته باشد یا نداشته باشد.
✔اگر در فامیل شما فردی بوده است که لکنت داشته و درمان شده است احتمال درمان بسیار بالاست و اگر درمان نشده باز هم احتمال درمان وجود دارد اما با تلاش بیشتر.
✅درمان را باید از همان روزهای آغازین مشاهده تکرار ها شروع کرد که معمولا در ابتدا درمان با مشاورات و اصلاح محیط انجام می شود و در ادامه درمان خود فرد.
🚫به هیچ عنوان از روش های درمانی یک فرد برای دیگری استفاده نکنید زیرا روش های درمانی یک کودک ۵ ساله می توانند منجر به اسیب و بدتر شدن کودک ۲ ساله شود لذا حتما تمرینات را تحت نظر و تشخیص گفتاردرمانگر انجام دهید.

آیا فصد زبان بر لکنت اثر دارد؟
با ذکر چند دلیل ساده این مورد را به بررسی می پردازیم؟
✔لکنت تحت تاثیر شرایط استرس تشدید می شود یعنی مناطق مغزی دچار از هم گسیختگی بیشتری می شوند حال فصد زبان چه کمکی به مغز می کند؟ ❓
✔معمولا فرد دارای لکنت در کتاب خواندن راحت تر و روان تر از صحبت کردن روزمره است این یعنی عضله زبان فرد در موقع کتاب و محاوره عوض می شود که نتیجه بگیریم لکنت ناشی از بیماری عضله زبان است که با فصد آنرا درمان کنیم❓❓
✔فرد دارای لکنت در دوران کودکی نوسان دارد یعنی ممکن است یک روز خوب باشد و چند روز بد پس این یعنی زبان همان زبان است اگر برخی روزها راحت حرکت می کند یعنی ذاتا مشکلی ندارد و مشکل از منطقه مغزی فرمانده گفتار است.
✔افراد بزرگسال دارای لکنت معمولا برخی کلمات را نمیتوانند بیان کنند و برخی را راحت بیان می کنند حال اگر عضله زبان مشکل داشت فرد نمی توانست هیچ کلمه ای را بیان کند پس باز هم نتیجه می گیریم زبان سالم است
✔فرد دارای لکنت در هنگامی که در جمع است صحبت برایش سخت تر می شود و این مرتبط با بعد روانشناختی لکنت است و باز هم میبینیم زبان سالم است
👈نتیجه فصد برای درمان لکنت تنها یک راهکار فریبکارانه است

آیا کتابخوانی منجر به درمان لکنت می شود
پاسخ
👈کتاب خواندن با توجه به این که نیاز به تفکر و درگیری پروسه های ذهنی ندارد یک ابزار بسیار آسان و مفید برای تسلط بر تکنیک های درمانی در آغاز روند درمان است
👈کتاب خواندن مانند گرم کردن قبل از مسابقه است اگر فردی چندین سال گرم کند اما در زمین فوتبال بازی نکند هیچ موفقیتی بدست نمی آورد پس اگر فردی چند سال فقط کتاب بخواند و روان و بدون لکنت بخواند اما طبق برنامه درمانگر در روزمره از اصول درمانی استفاده نکند درمان نخواهد شد
✅نتیجه : کتاب خوانی برای درمان لکنت فقط یک ابزار مناسب هست اما به تنهایی به درمان لکنت نمی انجامد

کودکان دارای لکنت در هنگام شعرخواندن روان هستند
✅پاسخ
👈برخی عوامل بر سیستم کلامی افراد دارای لکنت( که عموما مستعد از هم گسیختگی است) فشار می آورند و در بروز یا عدم بروز لکنت موثر می باشند.
👈فشار زمان : زمانی که فرد احساس می کند باید سریعا جواب بدهد لکنت تشدید می شود.
👈عوامل عاطفی: زمانی که فرد عصبی و ناراحت می شود عموما لکنت زیاد می شود.
👈استرس : ترس از اینکه پاسخ سوال را نداند
👈عدم زمانبندی: فرد می خواهد در یک زمان کوتاه تمام حرف هایش را بگوید.
ادامه پاسخ👈 در رابطه با سوال بالا تماما یا اکثریت کودکان دارای لکنت در حین شعر خوانی یا تعریف یک قصه که آنرا حفظ بوده اند لکنت ندارند و دارای گفتار روان هستند که دلیل آن می تواند کاهش بار پردازش بر مغز در این زمان باشد زیرا فرد در هنگام شعر خواندن نیازی به فکر کردن ندارد و با توجه به تسلط بر شعر استرس وجود ندارد و از طرفی چون که شعر با ریتم و آهنگ خوانده می شود زمانبندی اصلاح گردیده و فرصت پردازش بیشتری به مغز داده می شود
✅ بنابراین این مورد( روان بودن گفتار در حین شعر خوانی) بخشی از لکنت است و نمی تواند در درمان شدن یا نشدن اثر گذار باشد.
📞 تلفن پذیرش کلینیک👈 ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳
📞تلفن پاسخگوئی به سؤالات در واتساپ👈۰۹۱۳۸۴۰۷۱۱۲
اینستاگرام: mkarimi.slp2019
وبسایت: www.st-kerman.ir

ناروانی طبیعی چیست؟
برخی کودکان در بازه سنی ۲ تا ۶ سال در تولید گفتار روان با مشکل مواجه می شوند. کا اغلب آن ها ناروان طبیعی هستند.
👈کودکان در این سن در حال یادگیری زبان هستند ( خصوصا سن ۲و نیم تا ۴ سال) و فشار ناشی از رشد مهارت زبانی منجر به بروز ناروانی می گردد.
👈کودکان در این سن در حال کشف و فراگیری تجربیات جدید هستند که لازم است برای صحبت کردن پیرامون آنها کلمات را به طور منجسم کنار هم بچینند و بدلیل عدم تسلط بر مهارت زبانی دچار ناروانی می شوند.
👈اگر کودک شما در روز ۲ یا ۳ مرتبه کلمات را تکرار می کند یا یک کلمه را دوباره می گوید یا بین صحبت هایش مکث می کند طبیعی است و نگران نباشید و احتمال خود بخود خوب شدن بالاست
👈اگر کودک شما در هنگام صحبت کردن با فشار کلمات را می گوید و ۴ یا ۵ بار یک کلمه را تکرار می کند تا بتواند بگوید نیاز به گفتاردرمانی دارد
👈اگر کودک شما بارها و بارها صدا ها را می کشد یا گیر می کند نیازمند درمان است
👈اگر کودک شما در هنگام صحبت کردن چشم هایش را به هم فشار می دهد یا دهانش باز می ماند یا تن صدایش را آرام می کند یا از گفتن کلمات فرار می کند یا می گوید مامان تو بگو نشانه های لکنت است و درمان باید سریع تر و مکررتر بیشتری آغاز شود
👈اگر در خانواده فرد بزرگسالی است که لکنت دارد باید برنامه درمانی طولانی مدتی را برای کودک در نظر بگیرید
👈اگر کودک شما در کنار لکنت بیش فعالی ، شب ادراری، ناخن جویدن، لجبازی دارد باید همزمان با درمان لکنت سایر علائم هم درمان شوند زیرا این موارد روند درمان را کند کرده و پاسخگوئی به درمان را تضعیف می کنند.
👈اگر دو تا سه هفته از شروع لکنت گدشته و روز به روز بدتر می شود و همه به شما می گویند چرا اینطور صحبت می کند کودک در معرض آسیب های روانشناختی بدنبال لکنت قرار دارد سریع تر پیگیر درمان گفتاردرمانی شوید.
👈حتما از گفتاردرمانگر متخصص لکنت برای تشخیص و درمان کمک بگیرید نه روانشناس و متخصص کودک و ....زیرا تشخیص ناروانی و انواع لکنت تنها گفتاردرمانگر است.
⛔این جمله " پسرخاله اش هم لکنت داشت پدربزرگش هم داشت" را بارها شنیده ایم این نصیحت ها را کنار بگذارید زیرا فرد مشورت دهنده به شما تفاوت تلفظ و لکنت و دیر حرف زدن و....را نمی داند و ندانسته زندگی و اینده کودک شما را ویران می کند.
⛔تغذیه اثر ثابتی بر لکنت ندارد و راه درمانی نیست
✅درمان لکنت و ناروانی ممکن است ماه ها طول بکشد صبور باشید
⛔تا ۶ سالگی صبر کن اگر خوب نشد بعد ببر گفتار درمانی !! پدر و مادر عزیز بهترین زمان درمان ماه های اول شروع است و هر چه زمان بگذرد علائم دیگر روانی و ترس و کاهش اعتماد به نفس و تمسخر و ...به آن اضافه می شود آنوقت درمان بسیار سخت تر خواهد شد و احتمال درمان کمتر می شود بنابراین به جملات عوام که هیچ تخصصی ندارند توجه نکنید
✅ماهیت ناروانی نوسان است یعنی یک روز خوب و یک روز بد این بدلیل رشد سریع مغز اتفاق می افتد و هر بار شدت ناروانی زیاد شد مجددا تمرینات را از سر بگیرید نا امید نشوید
✅اینترنت در کنار فایده ،ضرر های زیادی دارد زیرا برخی توصیه ها که برای لکنت بزرگسال استفاده می شود اگر برای کودک دارای لکنت و ناروانی اگر استفاده شود بسیار آسیب رسان است مانند جلوی آینه صحبت کن
✅درمان لکنت نیازمند صبر تعهد و علم است
" علم را بیاموزیم و از خرافات فاصله بگیریم"

چه زمانی برای درمان لکنت اقدام کنیم
چه عواملی اگر وجود داشت باید با شدت بیشتر پیگیر درمان شد؟
✅family 👈اگر یک یا بیشتر اعضا خانواده در بزرگسالی همچنان لکنت دارد باید با استمرار و تلاش بیشتری در همان روزهای آغازین به دنبال درمان لکنت بود.
✅age 👈اگر لکنت قبل از ۳و ۴ سال شروع شد باید مدت طولانی تری زمان برای درمان صرف کرد
✅length of time stuttering persist 👈اگر بیشتر از ۶ ماه از شروع لکنت گذشته و لکنت کودک کاهش نیافته و یا بدتر شده باید جلسات را بیشتر و فشرده تر ادامه داد.
✅gender 👈اگر کودک شما پسر است و لکنت دارد نیاز به کار و تمرین بیشتری دارد.
✴ با تازه ترین یافته های علمی روز دنیا با ما همراه باشید

لکنت دارم آیا سردی بخورم بده؟ گرمی بخورم بهتر میشم؟
آیا گرمی باعث درمان لکنت می شود یا مصرف غذای طبع سرد باعث عدم درمان لکنت می شود؟
✅تاکنون هیچ منبع علمی و آزمایشگاهی تاثیر مستقیم تغذیه بر لکنت را اثبات نکرده است.
✅دغدغه نخوردن سردی یا زیاد خوردن گرمی جات منجر به ایجاد وسواس های فکری می شود.
✅پناه بردن به مصرف غذاها با توصیه های عوام تنها فرد را از هدف درمانی دور می کند.
✅مصرف غذاهای با طبع مختلف در افراد مختلف تاثیرات متفاوتی دارد و نمی توان یک نسخه برای همه پیچید
✅ممکن است هزاران عامل در یک روز منجر به تشدید لکنت شوند از رخدادهای بیولوژیک درون بدن گرفته تا مسائل روانشناختی و فشارهای فیزیکی ، مسائل رشدی و .....که فرد سریعا آنرا به تغذیه ربط می دهد
✅تاثیر غذاها بر لکنت کاملا تجربی است و هیچ فردی در هیچ کشوری نتوانسته است با رژیم غذایی درمان شود.
✅تنها راه درمان گفتاردرمانی همراه با صبر و تلاش و تمرین فراوان است.
👈ما تلاش می کنیم تا راه دست را نشان دهیم و بر طبق آخرین منابع روز پزشکی ک گفتاردرمانی دنیا صحبت کنیم و از خرافات دور شویم.

آیا فردی که از کودکی لکنت داشته قابل درمان است؟
✅پاسخ 👈 لکنت اختلالی است چند بعدی که بسته به سن ، محیط، حساسیت های فرد و شدت اختلال قابل درمان در هر سنی می باشد.
👈در افراد متفاوت زمان درمان متفاوت است
👈در افراد با انگیزه درمان راحت تر است.
👈در افرادی که تلاش بالاتری دارند زمان درمان کم تر است.
👈افرادی که اختلالات همزمان مانند یادگیری، روانشناختی و....دارند درمان تیمی مورد نیاز است
👈روش های جعلی و عوام فریبانه مانند اختراع و شبیه سازی ذهن در درمان لکنت اثری ندارند
👈درمان تضمینی در دو جلسه تنها یک تبلیغ کذب است.

آیا لکنت در هر سنی درمان دارد؟ ویدیو های افراد درمان شده
گفتاردرمانی
درمان شدگان #لکنت
❇️لکنت در هر سنی قابل درمان است.
بشنوید صحبت های مامان امیر رضا کلاس پنجم
(درمان پس از پنج جلسه)👇👇
👇👇
https://telegram.me/Novinststroboscopyneurofeedback
جهت مشاهده افراد درمان شده به لینک فوق مراجعه نمایید.

باز شدن زبان کودک در طب سنتی کرمان ، گفتاردرمانی
✅طب سنتی در درمان اختلالات گفتار مانند دیر زبان باز کردن( تاحیر کلامی) و لکنت بی اثر است.
📝علم را بیاموزیم و خرافات را کنار بگذاریم!!
✴هیچ منبع علمی اثر درمانی مستقیم رژیم غذایی بر لکنت را تایید نکرده است✴ لکنت یک اختلال چندعاملی است و عوامل متعددی بر آن موثر هستند.
✔ مقاله زیر که در سال ۲۰۱۷ در ژورنال معتبر fluency disorder چاپ شده است، ارتباط احتمالی میان رژیم غذایی( مس و تیامین یا ویتامین Bیک) لکنت را بررسی کرده است.
✅ نتایج:
👈 مصرف موارد حاوی مس و ویتامین Bیک اثر معناداری بر لکنت ندارد.
👈ارتباط متوسطی میان خلق و خو( عواطف) و لکنت وجود دارد.
با ما همراه باشید
وبسایت: www. st-kerman.ir
اینستاگرام: mkarimi.slp @
چکیده 👇👇

لکنت کرمان
درمان قطعی و تخصصی لکنت در کرمان
ناروانی طبیعی جیست؟ نوعی از اشفتگی کلام با علامت های تکرار کلمه ، صدا و یا کشش است که معمولا در بازه سنی 2 تا 6 سالگی اغاز می گردد و کودک از مشکل خود اگاهی ندارد
درمان: گفتاردرمانی غیر مستقیم
در این اختلال کودک نباید متوجه مشکل خود شود
والدین از توصیه هایی نظیر صبر کن ، نفس بگیر و .. بپرهیزند

درمان تخصصی لکنت
ارزیابی لکنت زبان را می توان در چند حیطه انجام داد که شامل موارد زیر می باشند:
رفتار های اصلی لکنت:
به نظر میرسد غیر متداولترین مشکل لکنت تکرار و کشیدگویی باشد. اگر چه اکثر افراد یکی از الگوهای تکرار یا تنش را دارند، تمام افراد لکنتی شکل های مختلفی از هم گسیختگی گفتار را نشان می دهند؛ بنابراین یکی از ویژگی های اصلی آنالیز ناروانی، توصیف این رفتارهای هسته ای است. مثلا در مورد تکرارها، متخصص باید اندازه ی واحد تکرار شونده (عبارت – کل کلمه – هجا)، تکرارها در واحد (مثلا پ پسر در برابر پ پ پ پسر)، درجه و زمان تنش های همراه و چگونگی پایان دادن به آنها را شناسایی کند. آیا تکرار بی صدای وضعیت های تولیدی وجود دارد؟ آیا مراجع در طول تکرارها در پیدا کردن واکه ی مناسب دچار مشکل می شود؟
در مورد کشیدگویی هم متخصص اطلاعاتی راجع به جایگاه آناتومیکی قفل، این که بی صدا هستند یا صدادار، چقدر طول می کشند، میزان تنش های همراه و چگونگی پایان دادن به آنها جمع آوری می کند.
ویژگی های تقلایی / تنش:
بسیار نادر است که فردی فقط تکرار یا کشیدگویی داشته باشد. افراد لکنتی در حالی که برای صحبت کردن تلاش می کنند دچار تنش هستند و اغلب صداها و حرکات بی ربط و معنی تولید می کنند. افراد لکنتی گستره ی متفاوتی از این رفتارهای شخصی را نشان می دهند، که ممکن است در مراجعانی خاص، در بسامد و شدت آن تفاوت وجود داشته باشد.
ویزگی های پنهان:
در افرادی که لکنت پیشرفته دارند، نشانه های آشکار تنها بخشی از مشکلات می باشند. فرد پس از سال ها لکنت و برخورد با مشکلات مختلف در شرایط مختلف نگرش و احساس خود را درباره ی لکنت پنهان می کند.
ممکن است بعضی از درمانگران به رفتار های مخفی توجه نکنند در حالی رفتارهای آشکار و پنهان به هم وابسته هستند؛ یعنی رفتارهای اجتنابی و مخفی کارانه باعث تقویت لکنت و رفتنار های آشکار می شود و رفتار های آشکار نیز موجب تقویت ترس ها، نگرش های منفی و… می شوند. برای ارزیابی این رفتار ها از مصاحبه یا چک لیست استفاده می شود.
شدت لکنت
ابزارهای مختلفی برای اندازه گیری شدت ناروانی وجود دارد که در اینجا به یکی از برجسته ترین انها اشاره می کنیم:
Stuttering severity for children and adult : این آزمون را می توان هم برای افرادی که توانایی خواندن دارند و هم افرادی که این توانایی را ندارند استفاده کرد. در این آزمون در حالی که مراجع متنی را می خواند یا در یک گفتگو شرکت می کند، تعداد هجا ها (یا کلمات) لکنت شده و تعداد کل هجاها (یا کلمات) توسط آسیب شناس گفتار و زبان شمارش می شود. سپس درصد هجاهای لکنت شده محاسبه می شود. همچنین متخصص طول مدت طولانی ترین لکنت را اندازه می گیرد و رفتارهای فیزیکی برجسته ی همراه با گفتار هم بررسی می شوند.
غالبا نمره ی تکالیف طول مدت و رفتارهای همراه، با نمره ی کل ترکیب می شود. شدت لکنت مراجع از مقایسه نمره ی کل با هنجاری که در راهنمای آزمون آمده بدست می آید. در این روش شدت لکنت بصورت خیلی خفیف، خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید توصیف می شود. برخی متخصصان ترجیح می دهند سرعت گفتار را در سطح کلمه اندازه گیری کنند و برخی دیگر در سطح هجا می گیرند. سرعت متوسط گفتار برای افراد طبیعی بزرگسال مذکر ۱۶۸ واژه در دقیقه و ۲۲۱ هجا در دقیقه و برای جنس مونث ۱۵۱ واژه در دقیقه و ۲۰۴ هجا در دقیقه است. افراد مونث ترجیح می دهند که آهسته تر صحبت کنند و از کلمات طولانی تر اما کمتری استفاده می کنند.
تعیین شدت لکنت شامل گام های زیر می باشد:
در جلسه اول ۲۰-۱۵ دقیقه گفتار فرد را ضبط می کند. درمانگر می تواند از این روش جهت آشنایی بیشتر با فرد و خانواده ی او استفاده کند.
در شروع جلسه دوم حدود ۱۰ دقیقه از گفتار محاوره ای بیمار را ضبط کند و می تواند درباره ی هر موضوعی که برای مراجع یا خانواده ی او مهم است بحث کند.
در جلسه سوم حدود ۷- ۵ دقیقه از گفتار فرد را ضبط می کند. قبل از شروع درمان اگر مقدارهای بدست آمده بیشتر از ۵ – ۳ درصد باشد ارزیابی اشتباه بوده.
منابع
۱- Haynes WO , Pindzola RH , Diagnosis and Evoaluation in Speech Pthology , 6thed , boston: 2004.
۲- Stuttering an integrated approach to its nature and treatment Barry Guitera ۲۰۰۶٫
مطالب مرتبط با جستجو
لکنت، | لکنت، | موز، | موز، | متخصص، | متخصص، | نوین | نوین | کلینیک، | کلینیک، | کرمان | کرمان | گفتاردرمانی | گفتاردرمانی | ، | ، | ، | ، | بلدرچین، | بلدرچین، | درمان، | درمان، | قفل، | لکنت، | کرونا، | کرویید19، | گفتار، | گفتاردرمانی | گیر | ، | ، | اضطراب، | تکرار، | ترس، | دولتی | لکنت | میشه | مدرسه | کنم | کرمان | گفتاردرمانی | ۶ | ارثی | خوب | خودش | دو | دکتر | درمان | سنتی | سال | ساله | صبر | طب | فصد | لکنت | نوین | کرمان | گفتاردرمانی | قبلش | لکنت | ناگهان | کودک | کتاب | کرمان | گروه | استرس | بود | بد | بزرگسال | ترس | ترسید | خواندن | خواب | خوب | دو | درمان | سال | | لکنت | کودک | کرمان | گفتاردرمانی | بزرگسال | تغذیه | دارو | درمان | سن | سنتی | شعر | طب | لکنت | لکنت | لکنت | ماه | متخصص | چند | ناخن | ناروانی | هوش | هیجان | و | یک | یادگیری | کردن | گفتاردرمانی | گیر | گذشته | پیش | اول | اینه | از | است | بارداری | باز | بخود | بد | ترسو | جویدن | خوب | خوب | خود | دبستان | روز | روز | روز | زبان | سه | شب | شدن | شروع | | فامیل | لکنت | لکنت | ماه | مادر | متخصص | چکار | نگرانی | هفته | کنم | کرمان | گفتاردرمانی | ۳ | پدر | ارثی | استرس | دو | داشته | روز | سال | شروع | علت | | لکنت | کودکی | گفتاردرمانی | گرمی | بزرگسالی | تاریکی | ترس | جات | جات | خرافات | سردی | | لکنت | معجزه | گفتاردرمانگر | پزشک | اختراع | تقلبی | دکتر | ذهن | روانشناس | سن | سازی | شبیه | لکنت | کودک | کرمان | گفتاردرمانی | افراد | بزرگسال | دبستانی | درمان | سن | شده | کودک | کرمان | گفتاردرمانی | باز | زبان | سنتی | شدن | طب | لکنت | ویژگی | کرمان | کرمان | گفتار | گفتار | گفتاردرمانی | گرمان | پنهان | تقلایی | تنش | تخصصی | درمان | درماني | درمانی | زبان |
چرا حرف زدن کودکم نامفهومه
❇نامفهوم بودن گفتار بچه ها تا یه سنی طبیعیه حداکثر سه سال و نیم اما بعدش اگه حل نشه نه تنها خود این مشکل میمونه بلکه هر سال مشکلات دیگه هم بهش اضافه میشن
حالا دلیل این واضح نبودن حرف زدن چیه ❓
✔بعضی بچه ها مغزشون در فرستادن پیام به اندام های گفتاری که مسوول حرف زدنن مشکل داره اما نه به این معنی که مغز مشکل داره نه؛ فقط نمیتونه صداها رو ارسال کنه و نیاز به سی تی اسکن و آزمایش هم نداره به این اختلال آپراکسی گفتار دوران کودکی یا childhood apraxia of speech می گویند.
✅بعضی بچه بدلیل ضعف عضلات قادر به تولید گفتار صحیح نیستند که به این اختلال دیزارتری یا dysarthria می گوییم
بعضی کودکان هم اگر مشکلات زیر را داشته باشند ممکنه گفتارشون نامفهوم بشه
👈اختلالات رشدی مانند اتیسم
👈سندروم های ژنتیکی مانند سندروم داون
👈افت شنوایی ناشی از عفونت گوش یا سایر دلایل
👈آسیب مغزی مانند فلج مغزی

دندان قروچه
#دندان_قروچه
عادت ساییدن دندان ها به هم، دندان قروچه (Tooth Grinding) نامیده می شود که نام علمی این بیماری، براکسیزم (Bruxism) می باشد.
✔دندان قروچه بیشتر در خواب رخ می دهد اما ساییدن یا به هم کوبیدن دندان ها در طول روز نیز در برخی افراد وجود دارد. علاوه بر بزرگ سالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می شود.
✔عوارض: دندان قروچه مداوم ممکن است باعث ساییده شدن و کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)؛ آسیب به لثه ها؛ سست شدن استخوان های نگهدارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان؛ درد ناک شدن دندان؛ کوتاه شدن ارتفاع صورت و شکل نازیبای فک ها و دندان ها؛ شکستن مینای دندان و پرکردگی ها؛ مشکلات مفاصل فک؛ حساس شدن دندان ها؛ سردرد و ... گردد.
✅علت ها: فشار های روحی (نگرانی، بی خوابی، استرس و اضطراب)، مشکلات دندانی (مشکلات اکلوژنی ناشی از چفت شدن نا صحیح فک ها و دندان ها روی هم)، عادت های نا خود آگاه، آلرژی و انگل های روده ای.
✅عوامل #تشدید_کننده : اضطراب، مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین (کولاها، شکلات و قهوه)، مصرف نوشیدنی های الکلی، ... .
روش های کاهش: خودداری از جویدن آدامس، خودداری از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی به جز غذا.
✅سعی کنید علت های ساییدن و فشردن دندان ها را در خودتان پیدا کنید. به عنوان مثال برخی وقتی می خواهند چیز سنگینی بلند کنند، ناخودآگاه دندان های شان را به هم می فشارند، برخی وقتی فکر می کنند ناخود آگاه دندانهایشان را به هم می سایند، برخی هنگام عصبانیت، استرس یا اضطراب، دندان هایشان را فشار می دهند.
✅در برخی موارد، کوتاه یا بلند بودن برخی دندان ها (به طور طبیعی یا ناشی از ترمیم نا درست)، یا نبود چند دندان بر اثر کشیدن باعث می شود که زمانی که دهان بسته است، دندان ها به طور طبیعی روی هم قرار نگیرند. و به مرور باعث ایجاد عادت لغزاندن فک ها روی هم شود یا به نوعی شخص در هنگام فکر کردن یا اضطراب نا خودآگاه با دندان هایش بازی می کند. در این موارد نسبت به رفع عیب اکلوژنی یا ترمیم دندان ها با مراجعه به دندان پزشک اقدام کنید.
📍می توانید برای مدتی نوک زبانتان را (با احتیاط) بین دندان ها قرار دهید.
✅📍#دندان_قروچه_شبانه : در این حالت دندان پزشک برای شما وسیله ئی به نام نایت گارد (Night Guard) می سازد که نوعی پروتز متحرک از جنس پلاستیک مقاوم است که با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود و می بایست شب ها در دهان قرار دهید. این وسیله باعث جلوگیری از فشارهای نا درست و مضر روی دندان ها می شود. البته در بسیاری موارد، استفاده از این وسیله، به مرور باعث کاهش و حذف عادت دندان قروچه های شبانه نیز گردیده است.
قیمت این وسیله زیاد گران نیست و استفاده از آن جهت پیشگیری از عواقب دندان قروچه ضروری است.
دندان قروچه در کودکان:
📍حدود ده درصد کودکان دندان قروچه می کنند.
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری، رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. البته در بیشتر موارد، پس از رویش کامل دندان ها (شیری یا دائمی) این عادت در کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، این عارضه در پسر بچه ها بیشتر از دختربچه ها گزارش شده است.
ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، مشکلات اضطراب و استرس کودکان، انگلهای دستگاه گوارش، آلرژی و ... از علت های این اختلال بر شمرده شده است.
' 📍دندان قروچه در کودکان، کم تر از بزرگ سالان است و به ندرت موجب بروز مشکلات و اختلالات جدی می شود. اما ضروری است در صورتی که دندان کودک به نظر ساییده یا از بین رفته می آید، یا حساس شده و درد می کند، یا کودک دچار درد فک و مفاصل فک شده است، به دندان پزشک مراجعه شود. ممکن است در نوجوانان نیاز به روکش موقت یا نایت گارد (محافظ شبانه) باشد.
📍برای جلوگیری از این عارضه، در کاهش استرس کودک به ویژه زمانی که به رختخواب می رود کوشش کنید، دقت کنید که رژیم غذایی کودک، حاوی مقدار آب کافی و فراوان باشد، و او را به ورزش های ماساژی و کششی ترغیب کنید.
# روده
#اضطراب
#فلج_مغزی
#اتیسم
#اوتیسم
#نورولوژیک
#تیک
#اختلال_تکاملی
#تاخیر_رشد
#اختلال_حسی
#اختلال_حرکتی
#نوین# واحد # روانشناسی
تلفن: 09138407112

علت اینکه بچه ها بیش فعال میشن چیه
محققان ژنتیک را در ایجاد بیش فعالی بسیار موثر می دانند اما عوامل دیگری هم در ایجاد بیش فعالی موثر هستند که در زیر بیان شده اند
✔ضربه به سر
✔در معرض مواد شیمیایی محیطی مانند سرب و جیوه قرار گرفتن در طول دوران بارداری یا شیر دهی
✔مصرف مشروبات الکلی در طول دوران بارداری یا شیر دهی و مصرف دخانیات مانند قلیان سیگار و..
✔تولد نارس
✔وزن کم حین تولد
✅مطالعات مصرف قند و مواد شیرین ، دعواهای خانوادگی و دیدن تلویزیون توسط مادر در دوران بارداری یا شیردهی را تایید نمی کنند

گرفتگی صدا، گرانولوم تارصوتی ، تشخیص و درمان
👈همان طور که در تصویر فوق مشاهده می کنید در نوک فلش کشیده شده یک زایده حبابی شکل کوچک مشاهده می شود.
👈این زایده که در انتهای عقبی تار صوتی است گرانولومای تارصوتی( granuloma)نام دارد.
👈دلایل ایجاد آن شامل موارد زیر می باشند.
✔جیغ زدن، بلند صحبت کردن، گریه زیاد، زیاد صحبت کردن و..
✔رفلاکس معده
✔صاف کردن مکرر گلو
✔لوله گذاری در حین عمل جراحی
@novinststroboscopyneurofeedback
✅درمان:
👈رعایت بهداشت صوتی تحت نظر گفتاردرمانگر متخصص اختلالات عملکردی حنجره و ارائه برنامه های گفتاردرمانی جهت کوچک شدن اندازع توده
👈تزریق استروئید( توسط جراح حنجره)
👈جراحی در مواردی که توده بسیار بزرگ است و در تنفس اختلال ایجاد می کند.( توسط جراح و متخصص گوش و حلق و بینی)
# کلینیک #نوین #واحد تخصصی استروبوسکوپی# اختلالات صدا و بلع
☎️تلفن نوبت دهی: ۰۹۱۳۷۴۹۹۳۱۳_ ۰۳۴۳۲۴۴۶۷۵۵
📞تلفن پاسخگوئی به سؤالات در واتساپ 👈۰۹۱۳۸۴۰۷۱۱۲
وبسایت: www.st-kerman.ir
اینستاگرام:mkarimi.slp 2019

آیا لکنت با خوردن خوراکی خاصی درمان میشود
در درمان لکنت درمان دارویی و تغذیه خاص موثر نیست...تنها راه درمان لکنت مراجعه به موقع به گفتاردرمانگر( آسیب شناس گفتار ، زبان، بلع ) است

دندان قروچه
#دندان_قروچه
عادت ساییدن دندان ها به هم، دندان قروچه (Tooth Grinding) نامیده می شود که نام علمی این بیماری، براکسیزم (Bruxism) می باشد.
✔دندان قروچه بیشتر در خواب رخ می دهد اما ساییدن یا به هم کوبیدن دندان ها در طول روز نیز در برخی افراد وجود دارد. علاوه بر بزرگ سالان، در کودکان نیز این پدیده در خواب و بیداری دیده می شود.
✔عوارض: دندان قروچه مداوم ممکن است باعث ساییده شدن و کوتاه شدن دندان (به ویژه دندان های جلو)؛ آسیب به لثه ها؛ سست شدن استخوان های نگهدارنده دندان در لثه و لق شدن و افتادن دندان؛ درد ناک شدن دندان؛ کوتاه شدن ارتفاع صورت و شکل نازیبای فک ها و دندان ها؛ شکستن مینای دندان و پرکردگی ها؛ مشکلات مفاصل فک؛ حساس شدن دندان ها؛ سردرد و ... گردد.
✅علت ها: فشار های روحی (نگرانی، بی خوابی، استرس و اضطراب)، مشکلات دندانی (مشکلات اکلوژنی ناشی از چفت شدن نا صحیح فک ها و دندان ها روی هم)، عادت های نا خود آگاه، آلرژی و انگل های روده ای.
✅عوامل #تشدید_کننده : اضطراب، مصرف غذا و نوشیدنی های حاوی کافئین (کولاها، شکلات و قهوه)، مصرف نوشیدنی های الکلی، ... .
روش های کاهش: خودداری از جویدن آدامس، خودداری از جویدن مداد یا خودکار یا هر چیزی به جز غذا.
✅سعی کنید علت های ساییدن و فشردن دندان ها را در خودتان پیدا کنید. به عنوان مثال برخی وقتی می خواهند چیز سنگینی بلند کنند، ناخودآگاه دندان های شان را به هم می فشارند، برخی وقتی فکر می کنند ناخود آگاه دندانهایشان را به هم می سایند، برخی هنگام عصبانیت، استرس یا اضطراب، دندان هایشان را فشار می دهند.
✅در برخی موارد، کوتاه یا بلند بودن برخی دندان ها (به طور طبیعی یا ناشی از ترمیم نا درست)، یا نبود چند دندان بر اثر کشیدن باعث می شود که زمانی که دهان بسته است، دندان ها به طور طبیعی روی هم قرار نگیرند. و به مرور باعث ایجاد عادت لغزاندن فک ها روی هم شود یا به نوعی شخص در هنگام فکر کردن یا اضطراب نا خودآگاه با دندان هایش بازی می کند. در این موارد نسبت به رفع عیب اکلوژنی یا ترمیم دندان ها با مراجعه به دندان پزشک اقدام کنید.
📍می توانید برای مدتی نوک زبانتان را (با احتیاط) بین دندان ها قرار دهید.
✅📍#دندان_قروچه_شبانه : در این حالت دندان پزشک برای شما وسیله ئی به نام نایت گارد (Night Guard) می سازد که نوعی پروتز متحرک از جنس پلاستیک مقاوم است که با قالب گیری از دندان شخص ساخته می شود و می بایست شب ها در دهان قرار دهید. این وسیله باعث جلوگیری از فشارهای نا درست و مضر روی دندان ها می شود. البته در بسیاری موارد، استفاده از این وسیله، به مرور باعث کاهش و حذف عادت دندان قروچه های شبانه نیز گردیده است.
قیمت این وسیله زیاد گران نیست و استفاده از آن جهت پیشگیری از عواقب دندان قروچه ضروری است.
دندان قروچه در کودکان:
📍حدود ده درصد کودکان دندان قروچه می کنند.
کودکان در سنین بین چهار تا شش سالگی بیشترین احتمال ابتلا به این مشکل را دارند. در دو زمان (رویش دندان های شیری، رویش دندان های دائمی) کودکان بیشتر دندان قروچه می کنند. البته در بیشتر موارد، پس از رویش کامل دندان ها (شیری یا دائمی) این عادت در کودکان از بین می رود.
طبق تحقیقات به عمل آمده، این عارضه در پسر بچه ها بیشتر از دختربچه ها گزارش شده است.
ردیف شدن نامناسب دندان ها یا تماس غیر طبیعی بین دندان های پایینی و بالایی، کمبودهای تغذیه ای، مشکلات اضطراب و استرس کودکان، انگلهای دستگاه گوارش، آلرژی و ... از علت های این اختلال بر شمرده شده است.
' 📍دندان قروچه در کودکان، کم تر از بزرگ سالان است و به ندرت موجب بروز مشکلات و اختلالات جدی می شود. اما ضروری است در صورتی که دندان کودک به نظر ساییده یا از بین رفته می آید، یا حساس شده و درد می کند، یا کودک دچار درد فک و مفاصل فک شده است، به دندان پزشک مراجعه شود. ممکن است در نوجوانان نیاز به روکش موقت یا نایت گارد (محافظ شبانه) باشد.
📍برای جلوگیری از این عارضه، در کاهش استرس کودک به ویژه زمانی که به رختخواب می رود کوشش کنید، دقت کنید که رژیم غذایی کودک، حاوی مقدار آب کافی و فراوان باشد، و او را به ورزش های ماساژی و کششی ترغیب کنید.
# روده
#اضطراب
#فلج_مغزی
#اتیسم
#اوتیسم
#نورولوژیک
#تیک
#اختلال_تکاملی
#تاخیر_رشد
#اختلال_حسی
#اختلال_حرکتی
#نوین# واحد # روانشناسی
تلفن: 09138407112

لجبازی کودکان و راه درمان آن
📍لجبازی در کودکان یک روزه شکل نمی گیرد و لذا یک روزه هم حل نمی شود
📍لجبازی برای کودک به مرور به یک عادت و یک خصلت رفتاری و همچنین روشی برای پیش بردن کار و جلب توجه و اظهار وجود تبدیل می شود و رفع آن نیازمند زمان و توجه می باشد
⛔تنبیه بدنی ممنوع
لجبازی یک خصلت بد و پلید نیست و برای کودک هدف محسوب نمی شود، اگر فرزندتان لجبازی کرد نفس عمیق بکشید و به اتاق دیگری رفته و خود را سرگرم کاری کرده تا آرام شوید
📍 عدم توجه و نادیده گرفتن
گاهی بهتر است خیلی خونسرد و بی توجه از کنار لجبازی کودک و داد و بیدادهای کودک رد شویم به طوری که انگار برایمان مهم نیست یا ندیده ایم
⛔به کودکان لجباز و یک دنده پاداش ندهید
اگر کودک برای رسیدن به خواسته خود شروع به گریه کردن و داد کشیدن بکند و بخواهد از این راه به خواسته خود برسد ، و والدین با خریدن جایزه و پاداش او را ساکت کنند ، نه تنها کمکی نمی کنند بلکه باعث رشد و تقویت لجبازی در کودک می شوند
📍عجله و شتاب زدگی جواب نمی دهد
اگر کودک را به عجله و شتابزدگی وادار کنید باعث ایجاد لجبازی در کودک خواهید شد ، کودکان نمی توانند از نیروی تفکر و حرکت در یک زمان استفاده کنند لذا با صبر و حوصله بیشتری به کودک فرصت دهید کارش را انجام دهد
📍به کودک اجازه تصمیم گیری بدهید برای مثال دلت می خواهد کدام لباس را بپوشی ؟ به او فرصت دهید تا انتخاب کند
📍به کودک فرصت شنیده شدن بدهید
برقراری ارتباط یک مسیر دو طرفه است لذا اگر می خواهید کودک لجباز به حرفتان گوش دهد اول به حرف او گوش دهید
✅گفتاردرمانی- فرزندپرری- بازی درمانی و مشاوره می توانند به حل مشکل شما کمک کند.
تیم توانبخشی نوین کرمان

علائم بیش فعالی ، تشخیص بیش فعالی
✴ابتدا لازم است بدانیم که بیش فعالی یک نوع اختلال نورودولوپمنتال یا عصبی رشدی است و مربوط به به ریختگی عملکرد مغز است و معمولا همراه با حواس پرتی و نقص توجه است.
✔افراد بیش فعال معمولا زیاد جنب و جوش دارند و مدام در حال حرکت و حرف زدن هستند و همه از این همه حرکت و پرحرفی شاکی هستند
✔در بیان احساسات مشکل دارند مثلا یک کودک بیش فعال زمانی می خواد با یک کودک دوست شود و ارتباط برقرار کند ناخواسته هل می دهد
✔در عملکردهای اجرایی مشکل دارند و در درسها معمولا حوصله شان زود سر می رود و ساعت ها طول می کشد تا یک صفحه مشق بنویسند
✔معمولا هوش این کودکان طبیعی است و برای فریب دیگران از راهکارهای مختلف استفاده می کنند مثال کودک می خواد کارد و چاقو بردارد به مادر می گوید مامان میشه ببینم کارد میتونه میوه رو ببره در صورتی که هدف کودک کار خطرناک با چاقو است.
✔این کودکان معمولا خودخواه هستند و هنگام بازی با دوستان می خواهند همه چیز در اختیار خودشان باشد و به همین دلیل سایر کودکان کمتر با این کودکان دوست می شوند
✔