مرکز توانبخشی نوین
ویدئو لارینگوسکوپی (تصویربرداری حنجره) ، نوروفیدبک ، گفتار درمانی ، بازی درمانی ، کاردرمانی و هنر درمانی
شماره تماس مطب: 32446755-034 - 09138407112 - 09137499313
آدرس مطب: کرمان خیابان استقلال کوچه شماره ۲ ساختمان پزشکان متخصص ۲ طبقه همکف مطب گفتار درمانی کریمی
مرکز توانبخشی نوین
ویدئو لارینگوسکوپی (تصویربرداری حنجره) ، نوروفیدبک ، گفتار درمانی ، بازی درمانی ، کاردرمانی و هنر درمانی
شماره تماس مطب: 32446755-034 - 09138407112 - 09137499313
آدرس مطب: کرمان خیابان استقلال کوچه شماره ۲ ساختمان پزشکان متخصص ۲ طبقه همکف مطب گفتار درمانی کریمی
7 راه حل برای کودکی که لکنت میکند:
۱ ــ با کودک خودتان بدون عجله صحبت کنید، و به دفعات مکث کنید. بعد از اینکه صحبت فرزندتان تمام شد و قبل از اینکه خود شما شروع به حرف زدن کنید، چند ثانیه صبر کنید. اینکه گفتار خود شما، آهسته(با سرعت کم) و با آرامش باشد، بسیار تأثیرگذارتر از آن است که از گفتار او ایراد بگیرید یا توصیه یا نصیحتی در مورد نحوه حرف زدنش به او بگویید. و بهتر است که چنین جملاتی را به او نگویید: «یواشتر بگو»، «یه بار دیگه آرومتر بگو».
.
۲ ــ تعداد سوالاتی را که از فرزندتان میپرسید کمتر کنید. بچهها وقتی فکرهای خودشان را بیان میکنند خیلی آزادانهتر و راحتتر از زمانی حرف میزنند که به سوالات یک بزرگتر جواب میدهند. بجای سوال کردن، نظر کوتاه خودتان را درباره آنچه فرزندتان گفته است بیان کنید. بدین ترتیب او میفهمد که شما حرفهایش را شنیدهاید.
.
۳ ــ از ارتباط چهرهای و زبان بدن استفاده کنید تا به فرزندتان بفهمانید که به محتوای کلام او توجه دارید نه به نحوه حرف زدن او.
.
۴ ــ چند دقیقه از زمان معمول روزانه خودتان را به فرزندتان اختصاص دهید و توجه بیوقفه خودتان را نثار او کنید. در این چند دقیقه، به فرزندتان اجازه دهید تا او آنچه را میخواهد انجام دهد خودش انتخاب کند. اجازه دهید در این فعالیتها او شما را راهنمایی کند و خودش تصمیم بگیرد که حرف بزند یا نزند. اگر در این چند دقیقه زمان خاص حرف زدید، آهسته، آرام، راحت و با مکثهای فراوان صحبت کنید. این زمان آهسته و آرام برای کودکان خردسال سازنده اعتماد بنفس است و آنها متوجه میشوند که والدین از همراهی آنها لذت میبرند. وقتیکه کودک بزرگتر میشود این زمان تبدیل به فرصتی میشود که کودک برای آنکه احساسات و تجربههای خودش را با یکی از والدین در میان بگذارد، احساس راحتی میکند.
.
۵ ــ کمک کنید تا همه اعضای خانواده یاد بگیرند تا برای صحبت کردن و گوش کردن، نوبت بگیرند. کودکان، بویژه آنهایی که لکنت میکنند، وقتی که کمتر حرفشان قطع میشود و شنوندهها توجه میکنند، راحتتر حرف میزنند.
.
۶ ــ شیوه تعامل خودتان را با کودکتان، مورد توجه قرار دهید. سعی کنید تا زمانهایی اینچنین را افزایش دهید که به فرزندتان میفهمانید که حرفهایش را میشنوید و او فرصت زیاد و کافی دارد تا صحبت کند. سعی کنید ایراد گرفتن، سریع حرف زدن، قطع کردن صحبت دیگری، و سوال کردن را کم کنید.
.
۷ ــ بهتر از همه، به او بفهمانید که او را همانطور که هست قبول دارید. قدرتمندترین نیرو حمایت شما از فرزندتان است، چه او لکنت کند یا نکند.
یادگیری زبان انگلیسی زیر سه سال
📣حتما از سن شش ماهگی با خرید سی دی های آموزشی زبان انگلیسی فرزندتان را تقویت کنید.🤔🤔
🔴لطفا آگاه باشید و فریب این تبلیغات رو نخورید و به هیچ وجه تا زمانی که کودک زبان اول رو کامل فرانگرفته زبان دوم را شروع نکنید.
⛔️استفاده از سی دی اون هم زیر سه سال به شدت به مغز اسیب میزنه.
📌نقض توجه،اختلال حافظه،دیجیتالی شدن(شبیه اتیسم)از عواقب آن هست.
کودکم حرف نمی زنه
صحبت نکردن کودکان دلایل مختلفی داره
🔹️اتیسم، بیش فعالی نقص توجه، تشنج، تولد زودرس، مشکلات شنوایی، وراثت و بازی زیاد با گوشی موبایل از جمله دلایل تاخیر گفتار هستند
🔹️در گام اول اگر کودکتون ارتباط برقرار نمی کنه سعی کنید اون رو تحریک کنید مثلا دالی بازی کنید، لامپ ها رو خاموش و از نور های جذاب استفاده کنید، پارک و خانه بازی ببرید، شعر بخوانید برقصید و تلاش کنید کودک به شما توجه کند
🔴 اگر کودکتون ۱۸ ماهشه و هیچی نمیگه حتما با متخصص گفتاردرمانی مشورت کنید
🔶️بهترین دکتر گفتاردرمانی در کرمان
دکتر محمد کریمی
متخصص علوم اعصاب کارشناس ارشد گفتاردرمانی
آبریزش دهان
🔵🔵🔴علت آبریزش دهان کودک به صورت ماهانه
🔹️ یک تا شش ماهگی
در این سن سن معمولا نوزاد به پشت خوابیده و آبریزش دهان او دیده نمی شود. آبریزش دهان نوزاد چهار ماهه علل متفاوتی می تواند داشته باشد که مهمترین آنها شروع مرحله رویش دندان ها است. اگر با مساله آبریزش دهان نوزاد 4 ماهه درگیر شده اید، با انگشت تمیز لثه های پایین اون در محل دندان پیش جلویی را لمس کنید، شاید علت آبریزش دهان نوزاد 4 ماهه شما همان تیزی کوچکی است که با دستانتان برخورد می کند. تبریک می گوییم دلبندتان در حال دندان در آوردن است!
🔹️6 ماهگی
در این مقطع سنی، اگرچه آبریزش دهانی بیشتر تحت کنترل قرار می گیرد اما وقتی کودک غلت می زند یا اسباب بازی هایش را به دهان می گذارد، ادامه می یابد. در این سن معمولا با رویش دندان در کودکان نیز مواجه هستیم که با آبریزش همراه است.
🔹️9 ماهگی
در این مرحله، نوزادان غلت می زنند و سینه خیز می روند. همچنین دندانهای بیشتری در می آوردند. رویش دندانها، موجب تحریک ترشح بزاق می شود.
🔹️12 ماهگی
آبریزش دهان کودک یک ساله نیز همانند موارد قبلی بیشتر به دندان در آوردن مربوط می شود زیرا در این سن دندان های آسیای شیرخوار هنوز رشد نکرده است. گرچه معمولا همین مورد علت آبریزش دهان کودک یک ساله را توضیح می دهد اما اگر آبریزش بسیار شدید و غیر قابل کنترل است با متخصص اطفال مشورت کنید.
🔹️15 ماهگی
15 ماهگی، سن آغاز به راه رفتن و دویدن در بیشتر نوزادان است، اما هنگام راه رفتن یا دویدن، آبریزش وجود ندارد در عوض حین انجام دادن فعالیت ها یا کارهایی که نیاز به تمرکز دارند، شاهد ترشحات آب دهان در کودکان خواهیم بود.
🔹️18 ماهگی
کودکان شیرخوار در این سن، هنگام انجام فعالیت های منظم یا فعالیتهایی که مهارتهای حرکتی ظریف را تقویت می کنند، آبریزش دهان ندارند. اما بزاق هنگام غذا خوردن بیشتر ترشح می شود.
🔹️24 ماهگی
در این مقطع ترشحات دهانی کاملا قطع می شود یا به حداقل مقدار می رسد.
آیا آبریزش دهان در رشد کودک مؤثر است؟
بله، اگر آبریزش دهان کودک 2 ساله شما به دلیل تونوس ناکافی عضلات بلع باشد، می تواند دراثر بلع ناکافی مواد غذایی مانع از دریافت کالری مورد نیاز برای رشد گردد.