مرکز توانبخشی نوین
ویدئو لارینگوسکوپی (تصویربرداری حنجره) ، نوروفیدبک ، گفتار درمانی ، بازی درمانی ، کاردرمانی و هنر درمانی
شماره تماس مطب: 32446755-034 - 09138407112 - 09137499313
آدرس مطب: کرمان خیابان استقلال کوچه شماره ۲ ساختمان پزشکان متخصص ۲ طبقه همکف مطب گفتار درمانی کریمی
مرکز توانبخشی نوین
ویدئو لارینگوسکوپی (تصویربرداری حنجره) ، نوروفیدبک ، گفتار درمانی ، بازی درمانی ، کاردرمانی و هنر درمانی
شماره تماس مطب: 32446755-034 - 09138407112 - 09137499313
آدرس مطب: کرمان خیابان استقلال کوچه شماره ۲ ساختمان پزشکان متخصص ۲ طبقه همکف مطب گفتار درمانی کریمی
ناروانی طبیعی چیست؟
برخی کودکان در بازه سنی ۲ تا ۶ سال در تولید گفتار روان با مشکل مواجه می شوند. کا اغلب آن ها ناروان طبیعی هستند.
?کودکان در این سن در حال یادگیری زبان هستند ( خصوصا سن ۲و نیم تا ۴ سال) و فشار ناشی از رشد مهارت زبانی منجر به بروز ناروانی می گردد.
?کودکان در این سن در حال کشف و فراگیری تجربیات جدید هستند که لازم است برای صحبت کردن پیرامون آنها کلمات را به طور منجسم کنار هم بچینند و بدلیل عدم تسلط بر مهارت زبانی دچار ناروانی می شوند.
?اگر کودک شما در روز ۲ یا ۳ مرتبه کلمات را تکرار می کند یا یک کلمه را دوباره می گوید یا بین صحبت هایش مکث می کند طبیعی است و نگران نباشید و احتمال خود بخود خوب شدن بالاست
?اگر کودک شما در هنگام صحبت کردن با فشار کلمات را می گوید و ۴ یا ۵ بار یک کلمه را تکرار می کند تا بتواند بگوید نیاز به گفتاردرمانی دارد
?اگر کودک شما بارها و بارها صدا ها را می کشد یا گیر می کند نیازمند درمان است
?اگر کودک شما در هنگام صحبت کردن چشم هایش را به هم فشار می دهد یا دهانش باز می ماند یا تن صدایش را آرام می کند یا از گفتن کلمات فرار می کند یا می گوید مامان تو بگو نشانه های لکنت است و درمان باید سریع تر و مکررتر بیشتری آغاز شود
?اگر در خانواده فرد بزرگسالی است که لکنت دارد باید برنامه درمانی طولانی مدتی را برای کودک در نظر بگیرید
?اگر کودک شما در کنار لکنت بیش فعالی ، شب ادراری، ناخن جویدن، لجبازی دارد باید همزمان با درمان لکنت سایر علائم هم درمان شوند زیرا این موارد روند درمان را کند کرده و پاسخگوئی به درمان را تضعیف می کنند.
?اگر دو تا سه هفته از شروع لکنت گدشته و روز به روز بدتر می شود و همه به شما می گویند چرا اینطور صحبت می کند کودک در معرض آسیب های روانشناختی بدنبال لکنت قرار دارد سریع تر پیگیر درمان گفتاردرمانی شوید.
?حتما از گفتاردرمانگر متخصص لکنت برای تشخیص و درمان کمک بگیرید نه روانشناس و متخصص کودک و ....زیرا تشخیص ناروانی و انواع لکنت تنها گفتاردرمانگر است.
⛔این جمله " پسرخاله اش هم لکنت داشت پدربزرگش هم داشت" را بارها شنیده ایم این نصیحت ها را کنار بگذارید زیرا فرد مشورت دهنده به شما تفاوت تلفظ و لکنت و دیر حرف زدن و....را نمی داند و ندانسته زندگی و اینده کودک شما را ویران می کند.
⛔تغذیه اثر ثابتی بر لکنت ندارد و راه درمانی نیست
✅درمان لکنت و ناروانی ممکن است ماه ها طول بکشد صبور باشید
⛔تا ۶ سالگی صبر کن اگر خوب نشد بعد ببر گفتار درمانی !! پدر و مادر عزیز بهترین زمان درمان ماه های اول شروع است و هر چه زمان بگذرد علائم دیگر روانی و ترس و کاهش اعتماد به نفس و تمسخر و ...به آن اضافه می شود آنوقت درمان بسیار سخت تر خواهد شد و احتمال درمان کمتر می شود بنابراین به جملات عوام که هیچ تخصصی ندارند توجه نکنید
✅ماهیت ناروانی نوسان است یعنی یک روز خوب و یک روز بد این بدلیل رشد سریع مغز اتفاق می افتد و هر بار شدت ناروانی زیاد شد مجددا تمرینات را از سر بگیرید نا امید نشوید
✅اینترنت در کنار فایده ،ضرر های زیادی دارد زیرا برخی توصیه ها که برای لکنت بزرگسال استفاده می شود اگر برای کودک دارای لکنت و ناروانی اگر استفاده شود بسیار آسیب رسان است مانند جلوی آینه صحبت کن
✅درمان لکنت نیازمند صبر تعهد و علم است
" علم را بیاموزیم و از خرافات فاصله بگیریم"
یادگیری زبان انگلیسی زیر سه سال
📣حتما از سن شش ماهگی با خرید سی دی های آموزشی زبان انگلیسی فرزندتان را تقویت کنید.🤔🤔
🔴لطفا آگاه باشید و فریب این تبلیغات رو نخورید و به هیچ وجه تا زمانی که کودک زبان اول رو کامل فرانگرفته زبان دوم را شروع نکنید.
⛔️استفاده از سی دی اون هم زیر سه سال به شدت به مغز اسیب میزنه.
📌نقض توجه،اختلال حافظه،دیجیتالی شدن(شبیه اتیسم)از عواقب آن هست.
کودکم حرف نمی زنه
صحبت نکردن کودکان دلایل مختلفی داره
🔹️اتیسم، بیش فعالی نقص توجه، تشنج، تولد زودرس، مشکلات شنوایی، وراثت و بازی زیاد با گوشی موبایل از جمله دلایل تاخیر گفتار هستند
🔹️در گام اول اگر کودکتون ارتباط برقرار نمی کنه سعی کنید اون رو تحریک کنید مثلا دالی بازی کنید، لامپ ها رو خاموش و از نور های جذاب استفاده کنید، پارک و خانه بازی ببرید، شعر بخوانید برقصید و تلاش کنید کودک به شما توجه کند
🔴 اگر کودکتون ۱۸ ماهشه و هیچی نمیگه حتما با متخصص گفتاردرمانی مشورت کنید
🔶️بهترین دکتر گفتاردرمانی در کرمان
دکتر محمد کریمی
متخصص علوم اعصاب کارشناس ارشد گفتاردرمانی
آبریزش دهان
🔵🔵🔴علت آبریزش دهان کودک به صورت ماهانه
🔹️ یک تا شش ماهگی
در این سن سن معمولا نوزاد به پشت خوابیده و آبریزش دهان او دیده نمی شود. آبریزش دهان نوزاد چهار ماهه علل متفاوتی می تواند داشته باشد که مهمترین آنها شروع مرحله رویش دندان ها است. اگر با مساله آبریزش دهان نوزاد 4 ماهه درگیر شده اید، با انگشت تمیز لثه های پایین اون در محل دندان پیش جلویی را لمس کنید، شاید علت آبریزش دهان نوزاد 4 ماهه شما همان تیزی کوچکی است که با دستانتان برخورد می کند. تبریک می گوییم دلبندتان در حال دندان در آوردن است!
🔹️6 ماهگی
در این مقطع سنی، اگرچه آبریزش دهانی بیشتر تحت کنترل قرار می گیرد اما وقتی کودک غلت می زند یا اسباب بازی هایش را به دهان می گذارد، ادامه می یابد. در این سن معمولا با رویش دندان در کودکان نیز مواجه هستیم که با آبریزش همراه است.
🔹️9 ماهگی
در این مرحله، نوزادان غلت می زنند و سینه خیز می روند. همچنین دندانهای بیشتری در می آوردند. رویش دندانها، موجب تحریک ترشح بزاق می شود.
🔹️12 ماهگی
آبریزش دهان کودک یک ساله نیز همانند موارد قبلی بیشتر به دندان در آوردن مربوط می شود زیرا در این سن دندان های آسیای شیرخوار هنوز رشد نکرده است. گرچه معمولا همین مورد علت آبریزش دهان کودک یک ساله را توضیح می دهد اما اگر آبریزش بسیار شدید و غیر قابل کنترل است با متخصص اطفال مشورت کنید.
🔹️15 ماهگی
15 ماهگی، سن آغاز به راه رفتن و دویدن در بیشتر نوزادان است، اما هنگام راه رفتن یا دویدن، آبریزش وجود ندارد در عوض حین انجام دادن فعالیت ها یا کارهایی که نیاز به تمرکز دارند، شاهد ترشحات آب دهان در کودکان خواهیم بود.
🔹️18 ماهگی
کودکان شیرخوار در این سن، هنگام انجام فعالیت های منظم یا فعالیتهایی که مهارتهای حرکتی ظریف را تقویت می کنند، آبریزش دهان ندارند. اما بزاق هنگام غذا خوردن بیشتر ترشح می شود.
🔹️24 ماهگی
در این مقطع ترشحات دهانی کاملا قطع می شود یا به حداقل مقدار می رسد.
آیا آبریزش دهان در رشد کودک مؤثر است؟
بله، اگر آبریزش دهان کودک 2 ساله شما به دلیل تونوس ناکافی عضلات بلع باشد، می تواند دراثر بلع ناکافی مواد غذایی مانع از دریافت کالری مورد نیاز برای رشد گردد.